Επιμέλεια: Λάμπρος Καραγεώργος

Διαμάντια του Ιονίου

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020 10:30
UPD:18:15
A- A A+

ΚΕΡΚΥΡΑ
Το κλασικό στιλ, η πολυτέλεια και η ιταλική φινέτσα συνδυάζονται μοναδικά στο νησί με την αριστοκρατική χάρη. Από τα μεγαλοπρεπή βενετσιάνικα φρούρια, το Αχίλλειο και το Μον Ρεπό μέχρι τα παραδοσιακά καντούνια, και από τις υπέροχες διαδρομές που καταλήγουν σε βυζαντινά ερείπια μέχρι τους υγροβιότοπους και τις κοσμοπολίτικες παραλίες, η Κέρκυρα με τους φιλόξενους κατοίκους της σας περιμένει για να σας ξεναγήσει στη φύση της, στον πολιτισμό, στα έθιμα και στις μακραίωνες παραδόσεις της.
 
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ
Εξωτικές παραλίες, αιωνόβιοι ελαιώνες, πυκνοί αμπελώνες και βλάστηση που φτάνει μέχρι το νερό σάς περιμένουν! Στον ενετικής αρχιτεκτονικής οικισμό Γάιο ξεχωρίζουν το εντυπωσιακό κτίριο του αγγλικού κυβερνείου και η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων. Μία επίσκεψη στο κάστρο του Αγίου Νικολάου αποκαλύπτει τον σχεδιαστή του, που δεν είναι άλλος από τον Leonardo da Vinci, ενώ τα μαγευτικά σπήλαια του Αχάι και της Υπαπαντής σάς προσκαλούν για εξερεύνηση. Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα στον κατάλευκο βράχο του Ερημίτη και μην ξεχάσετε να απολαύστε το γλυκόπιοτο σπάνιο κρασί των Αντίπαξων.
 
ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ
Το Μαθράκι με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, οι Οθωνοί με το εντυπωσιακό ορεινό τοπίο και η Ερείκουσσα με την παράδοση στην καλλιέργεια της ελιάς είναι από τους τελευταίους ανέγγιχτους προορισμούς της χώρας.
 
ΛΕΥΚΑΔΑ
Η Λευκάδα με την πλούσια βλάστηση, τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, την κοσμοπολίτικη γοητεία και τις διάσημες παραλίες, όπως το Κάθισμα και το Πόρτο Κατσίκι, μαγεύει τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι φίλοι της δράσης και των σπορ γεμίζουν το πρόγραμμα των διακοπών τους με, μεταξύ άλλων, windsurfing, kitesurfing, καταδύσεις και ιππασία, ενώ οι φίλοι των περιπάτων περιηγούνται στην στην πόλη της Λευκάδας με τα καντούνια και τις εκκλησίες-αριστοτεχνήματα του 17ου και 18ου αιώνα και στην υπόλοιπη ενδοχώρα. Εκλεκτά τοπικά προϊόντα περιμένουν όλους στα εστιατόρια του νησιού.
 
ΜΕΓΑΝΗΣΙ, ΚΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΟΣ
Το καταπράσινο τοπίο, η πελώρια ακτογραμμή, οι προκλητικές σπηλιές, τα κρυστάλλινα νερά του Μεγανησίου, αλλά και τα φιλόξενα χωριά του με τα παραδοσιακά σπίτια, θα κερδίσουν αμέσως την καρδιά σας. Επισκεφθείτε το Κατωμέρι που προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη δαντελωτή ακτή του Αθερινού και την όμορφη παραλία στο Φανάρι, ενώ στο Σπαρτοχώρι θα μαγευτείτε με τη θέα της θάλασσας και με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Αξίζει, επίσης, να επισκεφθείτε τα κοντινά νησιά Καστός και Κάλαμος για τη γραφικότητα, την απλότητα και την αυθεντικότητά τους.
 
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Εναλλασσόμενα τοπία, γραφικοί ορμίσκοι, πολυτελή θέρετρα και παγκοσμίου φήμης παραλίες, όπως ο Μύρτος, ο Μακρύς Γιαλός και η Σκάλα, σας περιμένουν στην κοσμοπολίτισσα Κεφαλονιά. Το Αργοστόλι θα σας γοητεύσει με τη διάσημη οδό του Λιθόστρωτου, τα διώροφα και τριώροφα παραδοσιακά σπίτια και την πέτρινη γέφυρα του Δραπάνου, ενώ μακριά από το πλήθος θα περπατήσετε στο Εθνικό Πάρκο του Αίνου και θα θαυμάστε τις σπηλιές της Δρογκαράτης και της Μελισσάνης. Απολαυστική και η ιστιοπλοΐα στο νησί, με το γραφικό Φισκάρδο να αποτελεί ένα τέλειο καταφύγιο για αγκυροβόλιο ώστε να απολαύσετε τις τοπικές λιχουδιές παρέα με τους φιλόξενους και γλεντζέδες κατοίκους του νησιού.  ΙΘΑΚΗ Η πατρίδα του θρυλικού Οδυσσέα είναι ένα νησί μαγικό, καταπράσινο, πλημμυρισμένο από ιστορία και συγκλονιστικές παραλίες. Θα ερωτευτείτε τον παραδοσιακό οικισμό Κιόνι και την πρωτεύουσα του νησιού, το Βαθύ, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, ενώ οι βοτσαλωτές της παραλίες, όπως ο Σκίνος, το Φιλιατρό ή το Γιδάκι, σίγουρα θα σας μαγέψουν. Συναρπαστικοί και οι θρύλοι του νησιού που στροβιλίζονται στο Σπήλαιο των Νυμφών, περνούν ανάμεσα από τους πέτρινους μονόλιθους της μεσαιωνικής Ανωγής και τα ερείπια της αρχαίας πόλης «Αλαλκομενές» και χάνονται στον βυθό με τα πανέμορφα σπήλαια και τους υφάλους που είναι ιδανικά για scuba diving.
 
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Το «Fiore di Levante» (λουλούδι της Ανατολής), όπως ονόμασαν τη Ζάκυνθο οι Λατίνοι, ανθίζει κάθε καλοκαίρι. Φημισμένη για τα γραφικά ορεινά χωριά της και την καταπράσινη φύση –διαθέτει το πρώτο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο στην Ελλάδα, που φιλοξενεί τις θαλάσσιες χελώνες Caretta-Caretta– συνδυάζει την ηρεμία και την ενέργεια που εκπέμπουν οι διάσημες παραλίες της, όπως το Ναυάγιο, με τις συναρπαστικές εμπειρίες για όλη την οικογένεια. Ανακαλύψτε την Μπόχαλη την ομορφότερη γειτονιά της πόλης, ή ανεβείτε ακόμα πιο ψηλά, στο φρούριο της Ζακύνθου, όπου επί Ενετοκρατίας βρισκόταν η πρωτεύουσα του νησιού.

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Οδηγός Τουρισμού