Επιμέλεια: Θάνος Τσίρος, Γιώργος Παλαιτσάκης, Βάσω Βεγίρη, Γιώργος Χατζηλίδης

Ένας χρόνος ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Σημαντικά βήματα για την αναδιάρθρωση της εταιρείας
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 10:15
UPD:17:47
A- A A+

Κωνσταντίνος Κουτσούκος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΟΑΕ

Στις 27/09/2020 συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΑΕ και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του. Ως διευθύνων σύμβουλος ανέλαβε ο κ. Κων/νος Κουτσούκος. Όταν ανέλαβε, η εταιρεία βρισκόταν σε μια κρίσιμη καμπή, και ως προς το περιορισμένο αντικείμενο που είχε και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είχε μειωθεί δραματικά, λόγω μετατάξεων.

Στον πρώτο χρόνο της νέας διοίκησής, έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα για την αναδιάρθρωση της εταιρείας, με την έγκριση και εφαρμογή νέου οργανογράμματος, ενώ παράλληλα η εταιρεία δημοπράτησε έργα, τα οποία ήταν «σταματημένα» επί χρόνια, ολοκλήρωσε και δημοπράτησε νέες μελέτες, διεκδίκησε και ανέλαβε νέα προγράμματα.

Μια σημαντική υπηρεσία την οποία ενεργοποίησε η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. είναι το EgnatiaPass, ηλεκτρονικός πομποδέκτης για αυτόματη πληρωμή και απρόσκοπτη διέλευση διοδίων.

Επίσης η εταιρεία, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ανέλαβε το πρόγραμμα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα, προϋπολογισμού 435 εκ. € μέσω δανειακής σύμβασης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αναφέρουμε επιγραμματικά και ενδεικτικά τα αντικείμενα στα οποία δραστηριοποιήθηκε η ΕΟΑΕ:

  1. Σύνδεση 6ου Προβλήτα Λιμένα Θεσσαλονίκης με ΠΑΘΕ και Εγνατία Οδό (ΟΛΘ) (μήκος 3,6 χλμ. κατά το πλείστον επί οδογέφυρας), προϋπολογισμού 65 εκ. €.,
  2. Βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου (Ε.Ο.16), Τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα (NR 16.10 – 16.20)
  3. Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού ΘεσσαλονίκηΝ. Μουδανιά-Ποτίδαια: “Βελτίωση - διαπλάτυνση τμήματος Ν. Μουδανιά-Ποτίδαια από χ.θ. 4+120 έως χ.θ. 5+240" (58.4.1)
  4. Κατασκευή υπερυψωμένης Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και διαπλάτυνση υφιστάμενης οδού (fly over).
  5. Οδικός Άξονας 30: «Παράκαμψη Ηγουμενίτσας» / «Ηγουμενίτσα - Σαγιάδα - Μαυρομάτι»
  6. Οδικός Άξονας 50: «Πτολεμαϊδα - Φλώρινα» (μήκος 50χλμ - διατομή 17,0μ.),
  7. Αποκατάσταση Γέφυρας Παλαιού Νοσοκομείου Καβάλας
  8. Διασυνοριακή Γέφυρα Έβρου στη δίοδο «Κήποι – Ipsala»- Αναβάθμιση του Μεθοριακού Σταθμού Έβρου
  9. Πρόγραμμα Επεμβάσεων Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας (Π.Ε.Β.Ο.Α.),
  10. Έργο «Κάθετος Άξονας Ε61 Εγνατίας Οδού, Καβάλα – Δράμα – Σέρρες: Τμήμα Α/Κ Κρηνίδες –Ι/Κ Σταυρού»,
  11. Κατασκευή του τμήματος από Δημάριο έως Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (χ.θ. 12+820 έως χ.θ. 16+147) επί του Κάθετου άξονα Ξάνθη –Εχίνος – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα».

Η Εγνατία οδός ΑΕ μία εταιρεία του δημοσίου η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο της χώρας (1.000 χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομου), με 24 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη και κατασκευή οδικών αξόνων και αντίστοιχα 11 χρόνια εμπειρίας στη Λειτουργία-Συντήρηση αυτοκινητόδρομου και στη διαχείριση και λειτουργία διοδίων, είναι έτοιμη να αναλάβει νέα αντικείμενα και να συμβάλει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη της χώρας. 

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε