Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ

Η Novartis αρωγός του συστήματος υγείας και των ασθενών εν μέσω πανδημίας

Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 09:35
UPD:17:57
A- A A+

Με αίσθημα ευθύνης και συνεχώς ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες που επιτάσσει η αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης του COVID-19, η Novartis Hellas έλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες με στόχο να στηρίξει την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς και τον ασθενή.

Η επόμενη μέρα

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες εκδήλωσης της πανδημίας του COVID-19, η Novartis Hellas εφάρμοσε συγκεκριμένη επιχειρησιακή στρατηγική εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη διάθεση των θεραπειών της στους ασθενείς, και μεριμνώντας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων της με την επέκταση της τηλεργασίας και ψηφιακών εργαλείων συνεργασίας. Η εταιρεία  έχει ήδη προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου σταδιακής επιστροφής στον επαγγελματικό χώρο από την 25η Μαίου, σύμφωνα με τις οδηγίες  της Πολιτείας, καθώς και της μητρικής εταιρίας. Η Νοvartis έχει λάβει όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, ώστε οι εργαζόμενοί της να νιώθουν και να είναι απόλυτα ασφαλείς είτε εργάζονται στα γραφεία ή στο πεδίο. Παράλληλα ενθαρρύνει τους ανθρώπους της να αποφασίσουν οι ίδιοι πότε θα επιστρέψουν, με βάση τα δικές τους προσωπικές και οικογενειακές ανάγκες. 

Σημαντικές δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Αξιοποιώντας πόρους του Ταμείου Απόκρισης στον COVID19 που έχει συσταθεί από τη μητρική εταιρία, η Novartis Hellas, σε συνεργασία με το συντονιστικό τμήμα του υπουργείου Υγείας προχώρησε σε αγορά ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού που θα καλυφθούν συγκεκριμένες ανάγκες των δημόσιων νοσοκομείων αναφοράς, και του Ινστιτούτου Παστέρ. Συγκεκριμένα εξόπλισε 3 κλίνες ΜΕΘ με σύγχρονες ηλεκτρικές κλίνες, αναπνευστήρες και φορητούς και σταθερούς, monitors παρακολούθησης ασθενών καθώς και 1 κεντρικό σταθμό και αναλώσιμα. Επίσης δώρισε 5 οθόνες για την παρακολούθηση ζωτικών λειτουργιών στο Πανεπιστημιακό  Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς και 4.000 ιατρικές μάσκες και γάντια μιας χρήσης για το προσωπικό των φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Τέλος, έδωσε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ για την υποστήριξη της τηλε-εργασίας των εργαζομένων του.

Πέραν αυτών όμως, η Novartis προχώρησε και σε δωρεά 2 αναπνευστήρων, απαντώντας στη σχετική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Εθελοντική προσφορά και από τους εργαζομένους της εταιρείας

Οι άνθρωποι της Novartis Hellas είχαντη δυνατότητα να στηρίξουν εθελοντικά τις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, συνεισφέροντας ένα συμβολικό ποσό από τη μισθοδοσία τους. Η εταιρεία διπλασίασε το ποσό που συγκεντρώθηκε για την υποστήριξη ανθρωπιστικής δομής της επιλογής των εργαζομένων. 

Πρόγραμμα «Δωρεάν παράδοσης κατ’ οίκον»

Η Novartis Hellas σε συνεργασία με την εταιρεία Bioaxis, διασφάλισε τη δωρεάν παράδοση θεραπειών σε περίπου 5.500 ασθενείς μέσω του προγράμματος «Δωρεάν Παράδοση Κατ’ Οίκων». Οι ασθενείς αυτοί,των οποίων η θεραπευτική αγωγή δε διατίθεται από ιδιωτικά φαρμακεία, δεν εξυπηρετούνται από αντίστοιχο πρόγραμμα του συστήματος υγείας και ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

Το πρόγραμμα αφορά ασθενείς με νοσήματα όπως:

  • Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα
  • Αληθής πολυκυτταραιμία
  • Αυτοάνοση θρομβοκυτταροπενία
  • Υπερφόρτωση σιδήρου λόγω συχνών μεταγγίσεων
  • Μελάνωμα
  • Μεταστατικός καρκίνος μαστού
  • Μυελοίνωση
  • Nόσος Cushing
  • Νοσος Still
  • Οξεία Μυελογενής Λευχαιμία
  • Περιοδικά πυρετικά σύνδρομα
  • Προχωρημένη συστηματική μαστοκυττάρωση
  • Σοβαρή απλαστική αναιμία
  • Σοβαρό αλλεργικό άσθμα
  • Συστηματική Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα
  • Ψωριασική αρθρίτιδα & Ψωρίαση

Προσφέροντας αξία στην κοινωνία

Η εταιρεία, υποστηρίζει επιπλέον και την υλοποίηση ασθενοκεντρικών πρωτοβουλιών, όπως είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και τηλεργασίας. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από την Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» και στόχο έχει την αποφυγή περιθωριοποίησης των ατόμων αυτών και τη διευκόλυνση προσαρμογής τους στις νέες συνθήκες που επιβάλλουν την υιοθέτηση τεχνολογικών λύσεων.

Για 2η συνεχή χρονιά πραγματοποιούνταιτο European Patient Innovation Summit και το Σεμινάριο Ανάπτυξης Ικανοτήτων & Ενδυνάμωσης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Novartis Hellas υλοποιείτο Σεμινάριο Ανάπτυξης Ικανοτήτων & Ενδυνάμωσης και του European Patient Innovation Summit, για 2η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο την ενδυνάμωση των φορέων ασθενών ώστε να προωθήσουν, να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και να εξελίξουν τη λειτουργία τους. 

«Πιστοί στην αποστολή μας να διευρύνουμε την πρόσβαση στην υγεία με άμεσες λύσεις»

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis Hellas κα Susanne Kohout αναφερόμενη στις συνθήκες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει δεσμευθεί να σταθεί δίπλα στον ασθενή που έχει ανάγκη τη θεραπεία του, ωστόσο, αποτελεί υποχρέωση όλων να στηριχθεί και το σύστημα υγείας κάθε χώρας προκειμένου να ανταποκριθεί σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία.

«Πιστοί στην αποστολή μας να διευρύνουμε την πρόσβαση στην υγεία με άμεσες λύσεις, ώστε οι ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να λαμβάνουν την θεραπευτική αγωγή στο σπίτι τους. Ο περιορισμός της διάδοσης του COVID 19 αλλά και η προστασία των ασθενών υψηλού κινδύνου, εξαρτάται τόσο από τα μέτρα ατομικής ευθύνης όσο και των συλλογικών πρωτοβουλιών που λαμβάνονται. Στη Novartis θεωρούμε τις Ενώσεις Ασθενών βασικό μας εταίρο. Γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες που ενδυναμώνουν τη φωνή και τις δεξιότητές τους,  ειδικά σε συγκυρίες όπως αυτή, όπου όλες οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα και τις δικές τους ανάγκες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Susanne Kohout. 

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη