Επιμέλεια: Ανθή Αγγελοπούλου

Business and Bytes Πληροφορική: Απάντηση στις προκλήσεις των σύγχρονων μονάδων υγείας

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 11:10
UPD:17:52
A- A A+

Η πρόσφατη έξαρση της πανδημίας του Covid-19 έφερε ξανά στο προσκήνιο τη σημασία ενός οργανωμένου και αποτελεσματικού συστήματος υγείας, αξία που είχε υποτιμηθεί τα τελευταία χρόνια σε ολόκληρο τον κόσμο. Δοκιμάστηκε η επάρκεια του συστήματος υγείας και αναδείχθηκε ο σπουδαίος ρόλος της πρόβλεψης, της οργάνωσης και των έγκαιρων παρεμβάσεων. Οι μονάδες υγείας, όλων των βαθμίδων, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, ήρθαν αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις, όπως την ανάγκη να αντεπεξέλθουν σε απότομες αυξομειώσεις του πλήθους των περιστατικών που καλούνται να διαχειριστούν και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των διαθέσιμων πόρων.

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, αυτοί που ήταν εκεί από πριν και θα είναι εκεί και μετά την πανδημία και θα παλεύουν στην πρώτη γραμμή σιωπηλά, όπως πάντα, με τα ίδια όπλα και τις ίδιες ελλείψεις για το υπέρτατο αγαθό που είναι η υγεία μας. Σε κάθε μονάδα υγείας, αυτοί οι ήρωες δεν είναι μόνοι, υποστηρίζονται από μια μεγάλη ομάδα αφανών ηρώων, που στελεχώνεται από τη διοίκηση μέχρι και τον τελευταίο υπάλληλο και συνδράμει καθοριστικά στην προσπάθεια των ανθρώπων της πρώτης γραμμής.

Το βάρος του συντονισμού αυτής της ομάδας είναι το κύριο έργο της διοίκησης, η οποία χρειάζεται τα κατάλληλα εργαλεία ελέγχου για τη διευθέτηση ενός μεγάλου όγκου εργασιών διοικητικής, οικονομικής και ιατρικής μέριμνας, την αρμονική συνεργασία των τμημάτων και τη διαχείριση των πόρων, πάντα με γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών.

Σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς, η εταιρεία Business and Bytes Πληροφορική έχει καταφέρει να δώσει λύσεις με το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης «HIS» που έχει αναπτύξει και εγκαταστήσει με επιτυχία σε περισσότερες από 40 μονάδες υγείας. Η Business and Bytes είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 και απαρτίζεται από στελέχη με μεγάλη εμπειρία στον τομέα της πληροφορικής και στις εφαρμογές της στο χώρο της υγείας.

Με τα προϊόντα της Business and Bytes, που έχουν πολύ καλή σχέση κόστους-απόδοσης, δίνεται η δυνατότητα στο διοικητικό προσωπικό να ελέγχει τα υλικά και τα φάρμακα και να παρακολουθεί τη διακίνησή τους μέσα στη μονάδα, από την ιατρική συνταγογράφηση και την παραγγελία μέχρι και την ανάλωση, με χρήση barcode, ετικετών και φορητών scanner. Αυτοματοποιούνται όλες οι διαδικασίες, από το κλείσιμο των ραντεβού έως και την έξοδο των ασθενών και την εκκαθάριση των λογαριασμών με τους ασφαλιστικούς φορείς, ιδιωτικούς ή δημόσιους.

Έτσι, οι μονάδες υγείας μπορούν να βελτιστοποιήσουν τις διαδικασίες σε όλο το φάσμα της λειτουργίας τους, να τηρήσουν ηλεκτρονικά τον ιατρικό φάκελο με απευθείας διασύνδεση με τα ιατρικά μηχανήματα, να ελαχιστοποιήσουν το κόστος και τις εκτυπώσεις με χρήση ψηφιακής υπογραφής, να τηρήσουν τα σωστά αποθέματα υλικών, να μειώσουν την αλόγιστη χρήση τους και να προγραμματίσουν την έγκαιρη προμήθειά τους. Ο έλεγχος πρόσβασης ανά ομάδα χειριστών και ανά διεργασία, η καταγραφή και ιχνηλασιμότητα κάθε λειτουργίας, σε συνδυασμό με την κρυπτογράφηση πολλαπλών επιπέδων συμβάλλουν στην ασφάλεια και ιδιωτικότητα των δεδομένων.

Τέλος, η διοίκηση της μονάδας, με τα ισχυρά εργαλεία στατιστικών και μια πληθώρα δυναμικών αναφορών που της παρέχονται, μπορεί να έχει πλήρη εικόνα της λειτουργίας της μονάδας ανά πάσα στιγμή, να ασκεί το έργο της αποτελεσματικά και να παίρνει γρήγορες και εύστοχες αποφάσεις.

Η Business and Bytes Πληροφορική, χάρη στην εμπιστοσύνη των πελατών της, επενδύει διαρκώς σε σύγχρονες και καινοτόμες λύσεις, υιοθετεί νέες τεχνολογίες και εκσυγχρονίζει τα προϊόντα της.

Business and Bytes Πληροφορική, Πατησίων 294 B, 11255 Αθήνα, Τηλ: +30 210 8676490, E-mail: [email protected], www.bandb.gr

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Υγεία και Φάρμακο