Επιμέλεια: Ανθή Αγγελοπούλου

Πρωτοβουλία στήριξης του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020 10:10
UPD:17:50
A- A A+

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και με την κοινωνική ευαισθησία που τον διακρίνει, συμμετέχει από την πρώτη στιγμή στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Συμπαραστέκεται στους επαγγελματίες υγείας και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, εξασφαλίζοντας πολύτιμο υγειονομικό υλικό για να μπορέσουν να προσφέρουν με ασφάλεια σε όλους τους πολίτες όσο το δυνατόν αρτιότερες υπηρεσίες υγείας. Με τις δωρεές που πραγματοποιεί, ενισχύει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πρωταγωνιστών της μάχης ενάντια στον κορονοϊό και προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τις έννοιες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

Ενώνει τις δυνάμεις του με τους κατά τόπους φαρμακευτικούς συλλόγους σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο και ενισχύει τις διάφορες δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του στους καθημερινούς ήρωες της πρώτης γραμμής. Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ δεν εφησυχάζει! Αφουγκράζεται τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, συνεισφέρει έμπρακτα με τις πράξεις του και εφαρμόζει ένα πλάνο δράσεων κοινωνικής προσφοράς.

Γνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά σε δυσεύρετα υγειονομικά υλικά, δώρισε στολές, απολυμαντικά, γάντια, ποδονάρια, γυαλιά και 12.000 μάσκες.

Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε η Αναπλ. Γεν. Δ/ντρια κ. Αλειφέρη Ελένη στον Αναπλ. Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γουζούαση Ηλία. Επίσης πρόσφερε σε Κέντρα Υγείας στην περιοχή Νίκαιας - Ρέντη αντίστοιχα προϊόντα ατομικής υγιεινής για το προσωπικό τους. Επιπρόσθετα ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ στήριξε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας στην Κορινθία και στην Αργολίδα.

Συγκεκριμένα πρόσφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου ειδικές φόρμες και ποδονάρια μιας χρήσης, στο ΕΚΑΒ Κορίνθου θερμόμετρα υπερύθρων και στα 6 Κέντρα Υγείας της Κορινθίας (Κιάτου, Κορίνθου, Ξυλόκαστρου, Λουτρακίου, Νεμέας, Γκούρας) μάσκες και αντισηπτικά.

Ακόμα δώρισε υγειονομικό υλικό στο Νοσοκομείο Άργους, Ναυπλίου, στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και Λυγουριού. Τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβαν οι αντίστοιχοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κορινθίας και Αργολίδας. Παρούσες στην παράδοση του υγειονομικού υλικού ήταν η Πρόεδρος του ΦΣΚ κ. Κλοκώνη Σοφία και η Πρόεδρος του Φ.Σ. Αργολίδας κ. Κατσουλάκου Αριστέα, καθώς και άλλα μέλη των Δ.Σ.

Επίσης ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ μέσω της θυγατρικής του εταιρείας ΣΥ.ΦΑ ΣΑΜΟΥ δώρισε στο Νοσοκομείο Σάμου Άγιος Παντελεήμων υλικά ατομικής προστασίας. Παρούσα στην παράδοση ήταν η Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σάμου κ. Χατζηελευθεριάδου Ελπίδα και ο Αντιπρόεδρος κ. Φιλιάκος Εμμανουήλ.

Ανταποκρίθηκε επιπλέον σε μια σειρά αιτημάτων από διάφορες Οργανώσεις όπως οι «Φαρμακοποιοί του Κόσμου» για τις αποστολές τους στα Νοσοκομεία Κοζάνης, Ξάνθης και Μυτιλήνης, καθώς και σε αιτήματα δημόσιων φορέων και υπηρεσιών.

Τέλος, παρακολουθώντας τις αναπάντεχες εξελίξεις, παρέδωσε άμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΚΑΒ, Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, γιατρούς, νοσηλευτές, Αστυνομία, Πυροσβεστική) που βρίσκονται στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Κρανίδι μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ειδικές στολές, κ.ά. Η παράδοση του υλικού έγινε σε συνεργασία με την Πρόεδρο του Φ.Σ. Αργολίδας κ. Κατσουλάκου Αριστέα.

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ συνεχίζει να αφήνει το κοινωνικό του αποτύπωμα! Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή! Θα βγούμε όλοι νικητές από αυτήν τη μάχη!

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Υγεία και Φάρμακο