Επιμέλεια: Δανάη Αλεξάκη

Η Interamerican «καλλιεργεί τη σιγουριά» με ολοκληρωμένη ασφαλιστική κάλυψη

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 10:15
UPD:18:33
A- A A+

Η Interamerican, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, δραστηριοποιείται στην ασφάλιση του αγροτικού τομέα από το 2016, συνδυάζοντας τεχνογνωσία, καινοτομία, συμβουλευτικές υπηρεσίες και συνεργασίες, με οδηγό τη μεγάλη παράδοση δύο και πλέον αιώνων που έχει κτίσει η μητρική εταιρεία ACHMEA στην ασφαλιστική κάλυψη των γεωργικών καλλιεργειών. Η εταιρεία παρέχει στον επαγγελματία αγρότη και σε κάθε επιχειρηματία αγροτικών δραστηριοτήτων τη δυνατότητα επιλογής και σύνθεσης ασφαλιστικής προστασίας για υποδομές (αγροτικά ακίνητα, εγκαταστάσεις θερμοκηπίων, εξοπλισμό), γεωργικά μηχανήματα, αγροτικά οχήματα, μηχανήματα παραγωγής και συσκευασίας, φυτική παραγωγή υπαίθρια και εντός θερμοκηπίου, μεταφορά αγροτικών προϊόντων και αστική ευθύνη έναντι τρίτων (γενική, εργοδότη και προϊόντος), με στόχο να μειώσει τους κινδύνους από την αγροτική δραστηριότητά τους και να παρέχει την απαραίτητη ρευστότητα σε μια δύσκολη στιγμή.

Έφη Κοκορέλη, Επικεφαλής Αγροτικών Ασφαλίσεων και Bancassurance της INTERAMERICAN

Η Interamerican, με περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες και αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ κατά την τελευταία 10ετία, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο φερέγγυες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, με βασικά χαρακτηριστικά της την καινοτομία, την πρωτοπορία και την ισχυρή θετική επίδραση στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία. «Η προσέγγισή μας δείχνει ότι ο οργανισμός είναι κάτι περισσότερο από ασφαλιστικός, καθώς κινείται στην ευρύτερη λογική της βιώσιμης ανάπτυξης και απαντά με τις δραστηριότητές του σε σχετικά ζητήματα, όπως είναι το επισιτιστικό και η προστασία της αγροδιατροφής. Διαμορφώνουμε μια σύγχρονη ασφαλιστική αντιμετώπιση των αναγκών στη γεωργία, υποστηρίζοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα σε όλα τα στάδια: από τις πρώτες ύλες, την παραγωγή, τη μεταποίηση και συσκευασία μέχρι το τελευταίο στάδιο της διανομής και της πώλησης. Στόχος μας είναι να ακούμε τις αγωνίες αλλά και τις προτάσεις των υποψήφιων πελατών και να αναζητούμε μαζί τους κατάλληλους τρόπους διαχείρισης των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται καθημερινά» τονίζει η Έφη Κοκορέλη, επικεφαλής Αγροτικών Ασφαλίσεων και Bancassurance της INTERAMERICAN.

Είναι χαρακτηριστικές οι μαρτυρίες πελατών για τις υπηρεσίες της εταιρείας. Ασφαλισμένος καλλιεργητής από την περιοχή Καρδίτσας, που έπαθε καταστροφές από βροχόπτωση, αναφέρει σχετικά: «Πέρυσι ασφαλίστηκα στην Interamerican για πρώτη φορά και όταν πάθαμε τη ζημιά, είχα την ανακούφιση της σιγουριάς για τη συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας, που έχουμε οικογενειακά. Τώρα, το πρώτο πράγμα που κάνουμε για τη νέα καλλιεργητική σεζόν είναι να ασφαλίζουμε την παραγωγή μας. Επιπλέον, παροτρύνουμε αρκετούς αγρότες και παραγωγούς να ασφαλιστούν για να μη νιώθουν αβέβαιοι για την τύχη των κόπων τους». Άλλος πελάτης της Interamerican από το Ηράκλειο Κρήτης, που ομοίως αντιμετώπισε τις καταστροφές από βροχόπτωση, σημειώνει: «Για εμάς ήταν μάλλον πρωτόγνωρο να αποζημιωθούμε για το αμπέλι. Πρώτον, γιατί οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν έχουν αποζημιώσει αμπέλια στην περιοχή και δεύτερον, γιατί αμφέβαλα για το αν θα πάρουμε χρήματα για το συμβάν. Αλλά η εταιρεία διέψευσε τον φόβο μου. Αφού στείλαμε τα απαιτούμενα για τη ζημιά, σε λίγες ημέρες είχε ολοκληρωθεί η αποζημίωση».

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Αγροτική Οικονομία