Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ

Εθνική Ασφαλιστική: Ασφάλεια, Φροντίδα, Υπευθυνότητα

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 10:46
UPD:18:38
A- A A+

Η Εθνική Ασφαλιστική, στα 128 χρόνια λειτουργίας της, δεν έπαψε ποτέ να στέκεται σταθερά δίπλα στην κοινωνία, μέσα από ενέργειες που ενισχύουν τις ευπαθείς ομάδες και προσφέρουν στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.  

Στο πλαίσιο του κοινωνικού προσανατολισμού της, η Εταιρία έχει υιοθετήσει την ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για το 2030, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2030 (Sustainable Development Goals), με στόχο την προώθηση της ευημερίας και της ασφάλειας του πληθυσμού, της προστασίας του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της φτώχειας.

Ενσωματώνοντας τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες της σύγχρονης ζωής στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες και με στρατηγική προτεραιότητα τη δημιουργία ενός θετικού αποτυπώματος, η Εθνική Ασφαλιστική δεσμεύεται:

  • Να επιχειρεί υπεύθυνα απέναντι στην κοινωνία, μέσα στην οποία υπάρχει και δραστηριοποιείται, υλοποιώντας ενέργειες στήριξής της, εστιάζοντας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε κοινωνικά και δημόσια αγαθά και δυσκολεύονται ή αδυνατούν σε πολλά επίπεδα και σε διάφορους τομείς να έχουν ποιότητα ζωής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά που αποτελούν το μέλλον του κόσμου μας.
  • Να παρέχει ένα ασφαλές, φιλικό και αξιοκρατικό περιβάλλον στους εργαζομένους της, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειές τους, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες τους και αξιοποιώντας τις δυνατότητές τους, και παράλληλα να παροτρύνει την εθελοντική συμμετοχή τους σε δράσεις που διοργανώνει.
  • Να επενδύει διαρκώς στο ανθρώπινο δυναμικό και το δίκτυο συνεργατών της μέσα από τη συνεχή επιμόρφωσή του.
  • Να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τη λειτουργία της, μειώνοντας τόσο το ανθρακικό αποτύπωμά της όσο και την κατανάλωση ενέργειας και φυσικών πόρων.
  • Να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων και να υποστηρίζει προσπάθειες που προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση.
  • Να ασκεί υπεύθυνα την επιχειρηματική δραστηριότητά της, διατηρώντας το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών της και να προσαρμόζεται με συνέπεια, ευθύνη και διαφάνεια στις ανάγκες των καταναλωτών και στις προκλήσεις της αγοράς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία για το 2019 στο πλαίσιο των ενεργειών της Εθνικής Ασφαλιστικής ενισχύθηκαν οικονομικά κοινωφελείς οργανισμοί και κοινωνικοί φορείς όπως το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας «Φιλική Φωλιά», το Ίδρυμα «Η Παμμακάριστος», το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Άργος Καλύμνου», η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», τα Παιδικά Χωριά SOS, το Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η ΧΑΡΑ», η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ, το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΙΟΑΣ, το Σωματείο «Μεταμόρφωση-ΣΥΠΕ», η Πανελλήνια Εταιρία Πρόληψης για τον Καρκίνο «Στόχος-Πρόληψη», η Διεθνής Κοινωνική Υπηρεσία, το Ελληνικό ίδρυμα Ογκολογίας, ο Οργανισμός «Coeurs pour Tous Hellas-Καρδιές για Όλους», το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Επιπλέον, η Εθνική Ασφαλιστική, πιστή στις αξίες της τέχνης και του πολιτισμού, στήριξε το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Επιπλέον, η Εταιρία επί σειρά ετών έχει την ευθύνη της μόνιμης λειτουργίας δύο ιδιαίτερων χώρων στο κτίριο της οδού Κοραή 4:

  • «Χώρος Ιστορικής Μνήμης 1941-1944»: Ένα μοναδικό μνημείο της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, που μεταφέρει ζωντανή την ιστορική μνήμη από την περίοδο της Κατοχής στη σημερινή πραγματικότητα.
  • Χώρος Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ»: Δημιουργήθηκε το 2015 και ήδη αποτελεί σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, φιλοξενώντας περιοδικές εκθέσεις καλλιτεχνών χωρίς εμπορική εκμετάλλευση.

Εντός του 2019, η Εθνική Ασφαλιστική απέσπασε για τις υψηλές επιδόσεις της στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας τη διάκριση CRI PASS, από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης που εκπροσωπεί τον Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) στην Ελλάδα. Η διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής οφείλεται στη δέσμευσή της προς τους πελάτες της, την κοινωνία, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της, να λειτουργεί με υπευθυνότητα και αξιοπιστία.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη