Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ

Corteva AgriscienceTM: Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι καθημερινή δράση!

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 10:24
UPD:18:36
A- A A+

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη για εμάς δεν αποτελεί απλά μια φράση. Την έχουμε ενσωματώσει στο πρόγραμμα με τις σημαντικότερες δραστηριότητές μας. Η οικονομική ανάπτυξη, το κέρδος και οι κοινωνικές ευαισθησίες δεν είναι έννοιες αντιφατικές και αντικρουόμενες. Αντίθετα όταν αξιοποιούνται σωστά καταλήγουν στη λειτουργία υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Στην ορθά εφαρμοσμένη της πρακτική η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης αποτελεί την πεμπτουσία του όρου συνέργεια. Ακριβώς αυτό το σκεπτικό βρίσκεται στον πυρήνα της Corteva Agriscience™. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη δεν πρέπει να αποτελεί απλά ένα ακόμα εργαλείο μάρκετινγκ, αλλά να εντάσσεται συνειδητά στη δομική επιλογή λειτουργίας όλων των σταδίων παραγωγής, προώθησης και διανομής.

Το κίνητρό μας δεν είναι να βελτιώσουμε το προφίλ της εταιρείας, αλλά να αφήσουμε το αποτύπωμά μας έντονο και με θετικό πρόσημο στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Πιστεύουμε ότι όλοι είμαστε αλληλέγγυοι απέναντι σε κοινά προβλήματα, κοινές αναζητήσεις, κοινές ευαισθησίες, κοινές επιδιώξεις. Η επιτυχία μιας στρατηγικής οικονομικής ανάπτυξης εξαρτάται, κυρίως, από τη συμμετοχή του συνόλου των κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων στον σχεδιασμό, στην υλοποίηση και στον έλεγχο όλων των απαραίτητων μέτρων επιχειρηματικής ή εταιρικής πολιτικής. Η υλοποίηση της συνεισφοράς μας στην κοινωνία περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων με τη συνεργασία και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και με συμμάχους αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ΜΚΟ.

Η νέα μας κοινωνική πρωτοβουλία με την ονομασία LifeScore™ είναι η συμβολή μας στην αύξηση της επισιτιστικής βοήθειας και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων Στόχος μας η ευαισθητοποίηση και η προσφορά όλων μας σε σημαντικά και «ευαίσθητα» θέματα τόσο για την κοινωνία μας όσο και για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια κοινωνικά βιώσιμη πλατφόρμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων που συμμετέχουν στην επισιτιστική αλυσίδα (αγρότες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, τοπικοί φορείς κ.λπ.) και στην εμπέδωση κοινωνικά ορθών πρακτικών σε σχέση με τη διαχείριση τροφής σε όλα τα στάδια της παραγωγής της -από το χωράφι μέχρι το σπίτι- προκειμένου να εξασφαλίσουμε την επισιτιστική ασφάλεια και την αποδοτικότητα των πόρων, ώστε να αναπτυχθεί μια ανθεκτική, κοινωνικά συνεκτική παραγωγή, με ορατά οφέλη για την ποιότητα ζωής, την τοπική οικονομία, την ευημερία ολόκληρης της κοινωνίας. Αναπόσπαστο μέρος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το οποίο η Corteva Agriscience™ έχει ήδη έρθει σε συμφωνία για την από κοινού διάδοση της πληροφορίας του ζητήματος της επισιτιστικής ανασφάλειας, στην ελληνική κοινωνία, αλλά και για τη διατύπωση προτάσεων με σκοπό την επίλυσή του.

Κοινωνική εκστρατεία LifeScore και Social Hackathon - Η Δύναμη μιας Ημέρας

Για το Social Hackathon - Η Δύναμη μιας Ημέρας, η Corteva Agriscience™, στις αρχές Σεπτεμβρίου, επέλεξε την πόλη της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δημιουργήσει τα υλικά επικοινωνίας των μηνυμάτων της κοινωνικής εκστρατείας LifeScore, μέσα από τα οποία η δράση αυτή, θα πάρει σάρκα και οστά και θα γίνει γνωστή στο ευρύ κοινό. Το Social Hackathon υλοποιήθηκε από 150 εθελοντές/εργαζομένους της εταιρείας Corteva Agriscience™, νέους αγρότες από ολόκληρη τη χώρα, νέους εμπόρους, μέλη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ΜΚΟ  «ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Με την καθοδήγηση 30 καταξιωμένων επαγγελματιών από το χώρο της επικοινωνίας και της τέχνης, οι εθελοντές-συμμετέχοντες, χωρίς καμία εξειδίκευση, δουλεύοντας ακούραστα και με αστείρευτη ενέργεια, κατάφεραν να δημιουργήσουν υλικά επαγγελματικού επιπέδου και μοναδικής αισθητικής μέσα σε μια μόνο ημέρα. Μέσα από τις τέσσερις ομάδες των εθελοντών, δημιουργήθηκαν: ένα τηλεοπτικό σποτ, με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Χρήστου Πέτρου και τη σκηνική επιμέλεια της εικαστικού Ελένης Πεχλιβάνη, μηνύματα για μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ταινία animation, με τίτλο «Η Οδύσσεια της Τροφής», ομαδικά έργα τέχνης, με θέμα «Σπορά Ζωής», που αποτέλεσαν την εικαστική αποτύπωση των μηνυμάτων κατά της σπατάλης τροφίμων. Τα έργα τέχνης δημιουργήθηκαν με την εθελοντική συνεργασία και καθοδήγηση των εικαστικών Κικής Βουλγαρέλη, Ελένης Κυριαζοπούλου, Μαρίας Παπανικολάου και Μαρίας Πάστρα και με την επιμέλεια και τον συντονισμό της Ίριδας Κρητικού. Σημειώνεται ότι εθελοντικά συμμετείχε και ο φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδής, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να οπτικοποιήσουν τις δηλώσεις των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Επίσης, αρωγοί στην Κοινωνική Εκστρατεία είναι η μουσικοσυνθέτης Μαριέττα Φαφούτη που έγραψε και επιμελήθηκε τη μουσική, ενώ η ηθοποιός Σάρα Εσκενάζυ δάνεισε τη φωνή της στο animation. Τα υλικά που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Social Hackathon θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της κοινωνικής εκστρατείας LifeScore, η οποία στοχεύει όχι μόνο στο να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση για την επίτευξη της επισιτιστικής ασφάλειας, αλλά και στο να προτείνει συγκεκριμένους τρόπους για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων.

Για την παρουσίαση της Πρωτοβουλίας LifeScore η εταιρεία Corteva Agriscience™, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ΜΚΟ «Μπορούμε» πραγματοποίησαν στις 22 Οκτωβρίου 2019 συνέντευξη Τύπου. Τη συνέντευξη τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκρέκας. Από την Corteva Agriscience™ μίλησαν η Clara Serrano EMEA Marketing Leader, η Χριστίνα Λεγάκι, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος και ο Γεράσιμος Νικολόπουλος, εμπορικός διευθυντής για Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αλβανία. Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο πρύτανης Σπυρίδων Κίντζιος και τη ΜΚΟ  «Μπορούμε» ο συνιδρυτής Αλέξανδρος Θεοδωρίδης.

Στην Corteva Agriscience™, με βάση την καινοτομία και την έρευνα δημιουργούμε ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουν κάτι νέο στους Έλληνες παραγωγούς. Λύσεις που οδηγούν στην παραγωγή υγιεινών αγροτικών προϊόντων για τους καταναλωτές, αλλά και σε αυξανόμενη ποσοτικά και ποιοτικά αγροτική παραγωγή. Στα επόμενα 30 χρόνια ο πληθυσμός του πλανήτη μας θα αυξηθεί κατά 3 δισ. Για να υπάρχει τροφή για όλους εμάς, είμαστε δίπλα στους παραγωγούς προσφέροντας καλύτερους σπόρους, αποτελεσματικότερη φυτοπροστασία και θρέψη και φυσικά κορυφαία τεχνική υποστήριξη. Μαζί προετοιμαζόμαστε για τις προκλήσεις του αύριο.

Επόμενος σταθμός για το LifeScore η πόλη της Λάρισας όπου θα πραγματοποιηθούν μια σειρά δράσεων σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.
 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη