Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ

Οι δεσμεύσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος για το Περιβάλλον

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 10:12
UPD:18:39
A- A A+
Η ΑΒ Βασιλόπουλος αναγνωρίζει τη σημασία της προστασίας του πλανήτη μας, που αποτελεί το «μεγάλο μας σπίτι», και φροντίζει για ένα καλύτερο αύριο, για όλους εμάς, αλλά και για τις μελλοντικές γενιές.
 
Διαχρονικά, υλοποιεί πρωτοποριακές πρακτικές και προγράμματα που προωθούν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ενώ ενσωματώνει καινοτόμα συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση. Στόχος των καινοτόμων αυτών ενεργειών είναι η αλλαγή μικρών και μεγαλύτερων συνηθειών ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε σε ένα καλύτερο αύριο.
 
Πιστή στον κοινωνικό της ρόλο και την ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον και την ελληνική κοινωνία, η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοίνωσε δύο σημαντικές δεσμεύσεις.
 
«Στην ΑΒ #allazoumesinithies και πιστεύουμε στη μείωση της σπατάλης τροφίμων ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Δεσμευόμαστε ότι μέχρι το 2025 θα περιορίσουμε τη σπατάλη τροφίμων κατά 50%. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Με την ίδια τόλμη, αναλαμβάνουμε μια ακόμη μεγάλη δέσμευση για τη μείωση του πλαστικού κατά 50% μέχρι το 2025. Γιατί το μέλλον είναι ευθύνη όλων μας. Για εμάς, για τα παιδιά μας. Για το μεγάλο μας σπίτι, τον πλανήτη μας, που δεν αντέχει άλλο. Η ΑΒ είναι εδώ και θα είναι εδώ, ώστε μαζί να αναλάβουμε σήμερα δράση και να αλλάξουμε συνήθειες, για το περιβάλλον και την κοινωνία», δήλωσε ο Βασίλης Σταύρου, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος.
 
Ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025 θα προέλθει μέσα από την αύξηση των δωρεών τροφίμων σε φορείς και συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη, τη διερεύνηση και την αξιολόγηση της σπατάλης τροφίμων στη δική της εφοδιαστική αλυσίδα σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το WWF Ελλάς και την ίδρυση της πρώτης «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
 
Αναφορικά με τη μείωση του πλαστικού κατά 50% μέχρι το 2025, εκείνη θα επιτευχθεί μέσα από την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης που πωλούνται στα καταστήματά της μέσα στο 2020, τη μείωση του βάρους του πλαστικού σε πολλές συσκευασίες και την αντικατάσταση του 100% των υπόλοιπων πλαστικών συσκευασιών με συσκευασίες από ανακυκλώσιμο, ανακυκλωμένο ή κομποστοποιήσιμο υλικό.
 
Χτίζοντας πάνω σε αυτές τις δύο μεγάλες δεσμεύσεις, η ΑΒ δίνει τη σκυτάλη και σε όλους εμάς, ώστε μαζί να διαμορφώσουμε έναν καλύτερο κόσμο, με μικρές και καθημερινές πράξεις.
 
Στο ειδικά σχεδιασμένο site https://allazoumesinithies.ab.gr/, ο καθένας από εμάς μπορεί να βρει πλούσιο περιεχόμενο γύρω από την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, την υγιεινή διατροφή, καθώς και DIY λύσεις ώστε τίποτα να μην πηγαίνει χαμένο. Σε αυτή την προσπάθεια, η ΑΒ ενώνει τις δυνάμεις της με οργανισμούς και influencers, που μοιράζονται απλούς και εύκολους τρόπους για έναν πιο ο βιώσιμο τρόπο ζωής, μα πάνω από όλα την ίδια φιλοσοφία για ένα καλύτερο αύριο, για εμάς και το περιβάλλον.
 
Παράλληλα, μία νέα, ανατρεπτική web σειρά, “#allazoumesinithies by AB”, ήρθε στο Youtube της ΑΒ για να μας δείξει ότι υπάρχει μία πιο υγιεινή και φιλική προς το περιβάλλον εκδοχή της ζωής.
 
Για όλα αυτά που έχουν αξία, η ΑΒ μάς παρακινεί να #allazoumesinithies και να γίνουμε κομμάτι της αλλαγής. 
Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη