Επιμέλεια: Σοφία Εμμανουήλ

Mind the «code»: Πρόγραμμα υποτροφιών του Ομίλου Quest για εκμάθηση κώδικα προγραμματισμού με δυνατότητα πρόσληψης

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 10:08
UPD:18:39
A- A A+

Το πρόγραμμα υποτροφιών Mind the «code» σχεδιάστηκε με στόχο να παρέχει σε τελειόφοιτους και απόφοιτους σχολών Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών επίκαιρη και ουσιαστική γνώση γύρω από τις τεχνολογίες προγραμματισμού Java και .NET και ταυτόχρονα να τους δώσει τη δυνατότητα να εργαστούν στις εταιρείες του Ομίλου Info Quest Technologies, Uni Systems, Cardlink και ACS. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον Όμιλο Quest με την υποστήριξη του Coding School | kariera.gr.

H εκπαιδευτική διαδικασία περιλάμβανε:

  • Εντατική εκπαίδευση 120 ωρών σε γλώσσες προγραμματισμού Java και .NET από έμπειρους εισηγητές και παρουσίαση project από τους εκπαιδευόμενους στη λήξη της εκπαίδευσης
  • Συμμετοχή σε ομαδικά coding Projects
  • Γνωριμία  των  συμμετεχόντων με senior developers / architects, που εργάζονται σε μεγάλα Projects του Ομίλου στην Ελλάδα και την Ευρώπη
  • Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, οι συμμετέχοντες έλαβαν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης.

Το βασικό πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν νέες γνώσεις και δεξιότητες που ανταποκρίνονται στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς, με ευκολότερη την εύρεση εργασίας. Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι συνεργάζονται με μερικούς από τους πλέον ταλαντούχους επαγγελματίες της αγοράς, αποκτούν σημαντική εμπειρία από τη συμμετοχή σε πολύ ενδιαφέροντα και κρίσιμα έργα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε ένα σύγχρονο, δυναμικό και δημιουργικό περιβάλλον ενός κορυφαίου ελληνικού ομίλου. Στον αντίκτυπο του προγράμματος χρειάζεται επίσης να προσμετρηθεί η συμβολή στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων της νέας γενιάς, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Πρωτοβουλίες αντίστοιχες με το πρόγραμμα Mind the «code» συγκρατούν τη διαρροή πνευματικού κεφαλαίου προς το εξωτερικό και δίνουν κίνητρο για παραμονή των νέων ανθρώπων στη χώρα προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Μετά την επιτυχημένη πρώτη υλοποίηση, το πρόγραμμα αναμένεται να επαναληφθεί τα επόμενα χρόνια.

 

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη