Επιμέλεια: Λάμπρος Καραγεώργος, Αντώνης Τσιμπλάκης

ΤΝΕΥ:Ένα Διεθνές Κέντρο Αριστείας στις Ναυτιλιακές Σπουδές με έδρα τη Χίο, κοιτίδα της ελληνικής ναυτιλίας. Distance Learning Master Program

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 11:26
UPD:23/07/2019 14:46
A- A A+

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (ΤΝΕΥ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου έκλεισε φέτος 20 χρόνια λειτουργίας. Ιδρύθηκε το 1998 με έδρα τη Χίο, την κοιτίδα της ελληνικής ναυτιλίας. 

Το Τμήμα έχει ήδη καταξιωθεί τόσο στον ελληνικό και διεθνή πανεπιστημιακό χώρο όσο και στην αγορά εργασίας. Επέτυχε να αναδειχθεί σε εξωστρεφές διεθνές Κέντρο Αριστείας στις πανεπιστημιακές ναυτιλιακές σπουδές. Η επιτυχία αυτή πιστοποιείται από τη ναυτιλιακή κοινότητα με τις διακεκριμένες σταδιοδρομίες των αποφοίτων του Τμήματος, καθώς και από τη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα μέσω αλλεπάλληλων διακρίσεων και βραβεύσεων.

Προγράμματα Σπουδών

Τα προγράμματα σπουδών, σύγχρονα και διεπιστημονικά, είναι διαρκώς τροφοδοτούμενα από την έρευνα και επικαιροποιούμενα.
Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος είναι τετραετούς διάρκειας. Οι απόφοιτοι του Τμήματος εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απορρόφησης από την αγορά εργασίας. Μπορούν να εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Αναδεικνύονται σε έγκριτα επιστημονικά στελέχη σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς του χώρου της Ναυτιλίας πρωτίστως, καθώς και του ευρύτερου χώρου των μεταφορών και της επιχειρηματικότητας. Οι φοιτητές επιλέγουν το ΤΝΕΥ στις 5 πρώτες επιλογές τους στο μηχανογραφικό τους μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις τους. 

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών θεμελίωσε μία ισχυρή σύνδεση με τη ναυτιλιακή βιομηχανία: 

  • Οργανώνει θερινή πρακτική άσκηση με 180 ελληνικές επιχειρήσεις «υποδοχείς» κάθε χρόνο για τους φοιτητές ΤΝΕΥ. 
  • Παρουσιάζει υψηλή απορροφητικότητα από την αγορά εργασίας: 75% των αποφοίτων απορροφάται εντός τετραμήνου από την αποφοίτηση, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του γραφείου διασύνδεσης με τις επιχειρήσεις.

Master παρεχόμενο με μεθόδους από απόσταση εκπαίδευσης (Distance Learning)

Το Τμήμα παρέχει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Master) «Ναυτιλία, Μεταφορές και Διεθνές Εμπόριο (ΝΑΜΕ)», το πρώτο χρονολογικά Master στην Ελλάδα με εξειδίκευση στη ναυτιλία και το μόνο που παρέχεται με μεθόδους από απόσταση εκπαίδευσης (distance learning) στην Ελλάδα. 
Είναι διάρκειας 12 μηνών και συνδυάζει μεθόδους από απόσταση εκπαίδευσης (distance learning) με ολιγοήμερους κύκλους εντατικών διαλέξεων στην έδρα του Τμήματος, επιτρέποντας σε εργαζόμενους επιστήμονες να το παρακολουθήσουν χωρίς να διακόψουν την επαγγελματική σταδιοδρομία τους. 

Προσφέρει εξειδίκευση στις ακόλουθες κατευθύνσεις εμβάθυνσης:

  • Διοίκηση και Χρηματοοικονομική Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων
  • Μεταφορές, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Τεχνολογίες 
  • Ναυτιλιακό Δίκαιο και Ναυτιλιακή Χρηματοοικονομική

Διακρίσεις

Το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών έχει  κατακτήσει 22 σημαντικά διεθνή Βραβεία. Μεταξύ αυτών, το Βραβείο «Lloyd’s Greek award List», διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας RegioStars, το βραβείο ποιότητας στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση «Piraeus International Centre Award 2013», την τέταρτη θέση παγκοσμίως στην έρευνα για λιμένες (ΟΟΣΑ 2013).

«Κλειδιά» της επιτυχίας

  • Αξιοποίηση του πλεονεκτήματος της μοναδικής θέσης και παράδοσης της Χίου με την παγκόσμια ναυτιλία και των ισχυρών δεσμών της με το Πανεπιστήμιο
  • Οργανική σύνδεση διδασκαλίας και έρευνας και παραγωγή καινοτόμου επιστημονικής γνώσης
  • Διεθνοποίηση και εξωστρέφεια: συμμετοχή σε διεθνή πανεπιστημιακά δίκτυα, όπως το ευρωπαϊκό δίκτυο TRANSPORTNET, που προώθησε και κοινό Ευρωπαϊκό Διδακτορικό Πρόγραμμα
  • Ανταλλαγές φοιτητών και διδασκόντων με άλλα πανεπιστήμια της ημεδαπής και αλλοδαπής
  • Διοργάνωση Θερινών Σχολείων
  • Συμφωνία συνεργασίας με το Shanghai Maritime University της Κίνας 
  • Θέσεις ευθύνης σε διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς (IAME, WCTR, TRB, AET).

URL: 
http://www.stt.aegean.gr/gr/
http://name.aegean.gr/el/announcements/prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-pms-name-akad-etos-2019-2020

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ναυτιλιακή Εκπαίδευση