Επιμέλεια: Λάμπρος Καραγεώργος, Αντώνης Τσιμπλάκης

Isalos.net: Η μεγάλη ευκαιρία για όσους επιλέγουν ναυτιλία

Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 10:40
UPD:16:56
A- A A+

Σε περιόδους μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών αναβρασμών, η ελληνική́ ναυτιλία υπήρξε ανέκαθεν ασφαλές καταφύγιο για τους νέους που αναζητούν μια εργασία με σταθερότητα, προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και ικανοποιητικές απολαβές. Αν και στο παρελθόν ο δρόμος προς τη θάλασσα σε δύσκολες περιόδους ήταν προφανώς αναγκαίος και σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές παραδοσιακά… επιβεβλημένος, πολλοί νέοι σήμερα αναζητούν, ακόμη και από άναυτες γεωγραφικές περιοχές της χώρας, με μεγαλύτερη σιγουριά και αισιοδοξία μια εργασία στη ναυτιλία και δυνατότητες εξέλιξης σε έναν κλάδο με διεθνείς προοπτικές.

Η πρωτοβουλία Isalos.net δημιουργήθηκε από την ομάδα των Ναυτικών Χρονικών, το Δεκέμβριο του 2015, λαμβάνοντας υπόψη την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των νέων για τη ναυτιλία, γεγονός που αποτυπωνόταν τόσο ποσοτικά -στον αριθμό των υποψήφιων σπουδαστών που επιχειρούσαν να εισέλθουν στις ΑΕΝ της χώρας- όσο και ποιοτικά -από τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξάγουν συστηματικά από το 2009 τα Ναυτικά Χρονικά. 

H Isalos.net αποτελεί έναν ουσιαστικό και σταθερό δίαυλο επικοινωνίας της ναυτιλιακής αγοράς με τους νέους που επιθυμούν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη θάλασσα, παρουσιάζοντας στους Έλληνες νέους και νέες τις πραγματικές διαστάσεις του ναυτικού επαγγέλματος και των προκλήσεών του, αξιοποιώντας την πολύτιμη γνώση των παραγόντων της ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας και της ναυτεργασίας.

Για να το επιτύχει αυτό, η Isalos.net χρησιμοποιεί κυρίως τα σύγχρονα μέσα και εργαλεία που, εκτός από σημεία των καιρών, αποτελούν και γνώριμα «σημεία συνάντησης» της νέας γενιάς: μέσα από μια δυναμική ιστοσελίδα και εντατική παρουσία στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, η Isalos.net παρέχει στους νέους σπουδαστές των ΑΕΝ αλλά και στους φοιτητές που επιθυμούν ή που ήδη παρακολουθούν ναυτικές και ναυτιλιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια, Ακαδημίες και Κολλέγια, την δυνατότητα ενημέρωσης και πληροφόρησης αναφορικά με τις εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας, τις προκλήσεις άλλα και τις απαιτήσεις των ναυτικών και ναυτιλιακών επαγγελμάτων.

Επιπλέον, η ομάδα της Isalos.net πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στις Ακαδημίες της χώρας, συνδιοργανώνει με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη επιμορφωτικές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ενώ διοργανώνει σε ετήσια βάση, τον Κύκλο Ημερίδων «Επιλέγω Ναυτιλία» στις μεγάλες ναυτομάνες πόλεις της Ελλάδας, στις οποίες συμμετέχουν ορισμένες από τις πλέον σημαντικές ναυτιλιακές προσωπικότητες της χώρας προκειμένου να μεταδώσουν τη γνώση, το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τη θάλασσα και τα επαγγέλματά της στη νέα γενιά.

Σε αυτό το ταξίδι δεν ήταν μόνη. Έλαβε από την πρώτη κιόλας στιγμή τη στήριξη σημαντικών ναυτιλιακών εταιρειών, οργανισμών και ιδρυμάτων, που επέτρεψαν στους εμπνευστές να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα. Ένα ταξίδι που φιλοδοξεί να συνεχίσει, ευελπιστώντας να δείξει σε όσους ικανούς και πρόθυμους νέους, το δρόμο προς τη θάλασσα.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ναυτιλιακή Εκπαίδευση