Πού υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες

[Κατερίνα Μανάλη] Διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Εμπορικού - Βιομηχανικού Επιμελητηρίου
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 12:13
UPD:15:55
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Στη δραστηριότητα του Επιμελητηρίου σε Ελλάδα και Γαλλία, στην παρουσία γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, αλλά και στις ευκαιρίες που υπάρχουν, για τους τομείς ενδιαφέροντος από γαλλικής πλευράς, αναφέρθηκε η διευθύντρια του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κατερίνα Μανάλη.

Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Επιμελητηρίου; Έχετε επηρεαστεί από την κρίση;

H διευθύντρια του Επιμελητηρίου Κατερίνα Μανάλη.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα στοχεύουμε και εργαζόμαστε σε τομείς της οικονομίας που παρουσιάζουν ευκαιρίες επενδύσεων όπως οι υποδομές, οι μεταφορές, η ενέργεια, το περιβάλλον, ο τουρισμός αλλά και ο τομέας τροφίμων. Τα συνέδρια και οι αποστολές που διοργανώνονται από το Επιμελητήριό μας έχουν σκοπό να φέρουν σε επαφή παράγοντες από την Ελλάδα και τη Γαλλία προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης, να προβούν σε καταγραφή νέων τεχνολογιών, ειδικά στους τομείς ενέργειας, ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμμάτων, αγροδιατροφής... και να προωθήσουν διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις (Β2Β), με πολλές υποσχόμενες επενδυτικές ευκαιρίες και από τις δύο χώρες. Ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα των προσπαθειών μας είναι η αποστολή δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργανώσαμε σε συνεργασία με τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, στο Παρίσι, με θέμα τις καινοτόμες τεχνολογίες ολοκληρωμένης διαχείρισης και ενεργειακής αξιοποίησης στερεών αποβλήτων που εφαρμόζονται στη Γαλλία κι ειδικά μέσα στην πόλη του Παρισιού. Αντίστοιχα και στον τομέα των ελληνικών εξαγωγών, βοηθάμε τους Έλληνες παραγωγούς να βρουν συνεργάτες στη Γαλλία και ν’ αναπτύξουν το δίκτυο διανομής των προϊόντων τους. Ειδικά στον τομέα των τροφίμων, το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο, με την ευκαιρία της έκθεσης τροφίμων Sial, που διεξάγεται στο Παρίσι από τις 21-25 Οκτωβρίου 2018, διοργανώνει αποστολή ελληνικών εταιρειών, με σκοπό την εύρεση συνεργατών». 

Σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο; 

«Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ένα από τα παλαιότερα διμερή επιμελητήρια στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, μετράει 133 χρόνια, ιδρύθηκε το 1885. Αποτελεί ένα όργανο εκπροσώπησης των επιχειρηματικών συμφερόντων των δύο χωρών, συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας των δύο χωρών και στην αλληλοκατανόηση μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών. Προσφέρει σημαντική στήριξη στις ελληνικές και γαλλικές επιχειρήσεις για την επέκτασή τους στην αγορά της Γαλλίας και της Ελλάδος αντίστοιχα. Ένας από τους βασικούς τομείς δράσης του Επιμελητηρίου μας είναι η ανάπτυξη των γαλλικών εξαγωγών στην Ελλάδα και των ελληνικών εξαγωγών αντίστοιχα στη Γαλλία». 

* Το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο είναι μέλος της Ένωσης των Γαλλικών Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Εξωτερικού (CCI FRANCE INTERNATIONAL), ενός διεθνούς δικτύου, που έχει ως μέλη 120 Εμπορικά Επιμελητήρια της Γαλλίας σε 90 χώρες, έχοντας συγχρόνως στενές σχέσεις με τα Εμπορικά & Βιομηχανικά Επιμελητήρια της Γαλλίας.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ελληνογαλλική Συμμαχία στις επενδύσεις