Δείχνει το μέλλον στα πολυτελή SUV

[DS 7 Crossback] Αvant-garde προσωπικότητα, τεχνολογική υπεροχή, άνεση εσωτερικού και μοναδική σχεδιαστική καινοτομία
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 12:15
UPD:15:53
RVZ
A- A A+

Η πιο «λαμπερή» εκδοχή του ομίλου PSA, η DS Automobiles, λειτουργεί ως Haute Couture στον χώρο του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του DS 7 Crossback, μια κομψή σιλουέτα αντικατοπτρίζει την avant-garde προσωπικότητα, σε συνδυασμό με τις αυθεντικές καταβολές τις μάρκας DS στην πιο mucho κατηγορία των SUV, των οχημάτων ελεύθερου χρόνου, που αναπτύσσεται διαρκώς. 

Η αντιπροσωπευτική φιλοσοφία της γαλλικής τεχνογνωσίας εγγυάται ξεχωριστή τεχνολογική υπεροχή και παρέχει δυναμικές αναλογίες, άριστη ποιότητα υλικών, άνεση εσωτερικού και μοναδική σχεδιαστική καινοτομία που εκφράζονται μέσα από τη χαρακτηριστική και επιβλητική μάσκα DS WINGS. Παράλληλα, η εξαγωνική δυναμική κάθετη μάσκα με μοτίβο διαμαντιού πλαισιώνει το επανασχεδιασμένο έμβλημα DS σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην πολυτελή κατηγορία. Οι δύο κεντρικές τονισμένες γραμμές που διακοσμούν το καπό, δίνουν έμφαση στην απόλυτα κομψή του σιλουέτα, αναδεικνύοντας το λογότυπο της μάρκας DS. Η εκλεπτυσμένη δυναμική του νέου πολυτελούς SUV ενισχύεται με τη χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή της μάρκας DS Automobiles και με το σύστημα φωτισμού DS ACTIVE LED VISION, που αποτελεί σημείο τεχνολογικής υπεροχής. Πιο συγκεκριμένα, εξασφαλίζει φωτεινότητα υψηλής απόδοσης, αυτόματα προσαρμοζόμενη σε όλες τις συνθήκες. 

Αυτά και πολλά άλλα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του συγκεκριμένου μοντέλου ως επίσημου οχήματος στην ορκωμοσία του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν. Βεβαίως, η DS 7 Crossback του Μακρόν είναι ειδικής κατασκευής, με μια μεγάλη ανοιγόμενη οροφή, από την οποία ο νέος πρόεδρος χαιρέτησε τα πλήθη. Ειδικής κατασκευής και το δερμάτινο εσωτερικό, καθώς και οι ζάντες των 20 ιντσών με τις χρυσές λεπτομέρειες, η δε θωράκιση του εν λόγω αυτοκινήτου πολύ υψηλού επιπέδου, όπως είναι φυσικό. Η Presidential DS 7 Crossback κοσμεί το show room DS WORLD Paris, στην οδό 33 Francois 1e της γαλλικής πρωτεύουσας. 

Αν νομίζετε, πάντως, ότι η DS 7 Crossback για τους… κοινούς θνητούς διαφέρει σημαντικά από την «προεδρική», κάνετε λάθος. Με μήκος 4,57 μ, πλάτος 1,89 μ και ύψος 1,62 μ, βασιζόμενο στο πλαίσιο ΕΡΜ2 του ομίλου PSA, το επιβλητικό αυτό μοντέλο διαθέτει στο εντυπωσιακό εσωτερικό του δύο οθόνες 12 ιντσών: η μια παίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων με δυνατότητα επιλογής των ενδείξεων από τον οδηγό, ενώ η δεύτερη, στην κεντρική κονσόλα, είναι το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment, που βέβαια διαθέτει και πλήρεις δυνατότητες διασύνδεσης smartphones. 

Είναι σαφές ότι η κομψότητα γίνεται πιο γοητευτική από ποτέ. Όλη η γνώση και εμπειρία των υλικών άριστης ποιότητας αντικατοπτρίζονται στον εσωτερικό κόσμο του DS 7 Crossback. Η οπτική αίσθηση από τη θέση του οδηγού παραπέμπει σε ένα πραγματικό cockpit, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά του: Αίσθηση υψηλής ωρολογοποιίας με ανάγλυφες λεπτομέρειες «Clous de Paris» Guilloche, χειριστήρια με λεπτομέρειες κρυστάλλου και χρονογράφος B.R.M. R180 με άρτιες σχεδιαστικές πινελιές από ραφές με μαργαριταρένια όψη. 

RVZ

Κάτω από το εμπρός καπό του DS 7 Crossback κυριαρχεί ένας δυνατός τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας, απόδοσης 225 ίππων και 300 Nm ροπής. Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία, ο εν λόγω βενζινοκινητήρας διαθέτει σύστημα Stop&Start, φίλτρο σωματιδίων, πίεση ψεκασμού του καύσιμου 200 bar και μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων, ενώ εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6.2. Παράλληλα χαρακτηρίζεται οικονομικός, καθώς η επίσημη μέση κατανάλωση καυσίμου του είναι 5,8 λίτρα/100 χλμ. 

T.ANTOINE/ACE-TEAM

Η DS Automobiles επέλεξε να συνδυάσει στην προκειμένη περίπτωση το βενζινοκινητήρα με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Η DS7 προσφέρεται στις εκδόσεις Performance Line, Prestige και Ultra Prestige. Στην γκάμα κινητήρων της DS 7 Crossback για την Ελλάδα, λοιπόν, περιλαμβάνονται ο βενζινοκινητήρας των 1.2 λίτρων (130 ίππων), των 1.6 λίτρων (180 και 225 ίππων), καθώς και δύο πετρελαιοκινητήρες BlueHDi 1.5 λίτρων (130 ίπποι) και 2.0 λίτρων (180 ίπποι). Οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή με το νέο αυτόματο 8 σχέσεων. Η plug-in υβριδική του έκδοση διαθέτει βενζινοκινητήρα 200 ίππων και δυο ηλεκτροκινητήρες 109 ίππων. Βέβαια, η έκδοση που ξεχωρίζει είναι η υβριδικής τεχνολογίας E-Tense, η οποία θα λανσαριστεί στα μέσα του 2019 και συνδυάζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης 1,6 λίτρων (200 ίπποι) και δύο ηλεκτροκινητήρες 107 ίππων, τοποθετημένους σε κάθε άξονα, με συνολική ισχύ 300 ίππων.

RVZ

Η λίστα με τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας του νέου DS 7 Crossback περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα. Από το ενεργό cruise control, το σύστημα αυτόματης στάθμευσης DS Park Pilot, αλλά και το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης DS Connected Pilot.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ελληνογαλλική Συμμαχία στις επενδύσεις