American Hellenic Hull Insurance Company: Η ναυτασφαλιστική εταιρεία που έγινε πολυεθνική δύναμη σε δύο χρόνια

Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 19:46
UPD:07/06/2018 10:37
A- A A+

Η American Hellenic Hull Insurance Company (AHHIC) Ltd. είναι ναυτασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει ζημιές σκάφους και μηχανής. Η εταιρεία ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο 2015 και αδειοδοτήθηκε τον Ιούλιο του 2016. Ένωσε Αμερικανικά και Ελληνικά κεφάλαια, με τη διεθνή τεχνογνωσία που είχαν οι διαχειριστές της εδώ και 25 χρόνια στον Πειραιά και το Λονδίνο. Η εταιρεία έχει τα κεντρικά της γραφεία στην Κύπρο και λειτουργεί στον Πειραιά, στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Άπω Ανατολή καλύπτοντας ασφαλιστικά ζημιές σκάφους και μηχανής, κινδύνων πολέμου και πειρατείας. Είναι η πρώτη ναυτασφαλιστική εταιρεία στην περιοχή που πληροί όλες τις οικονομικές και ελεγκτικές προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού πλαισίου Solvency II, μειώνοντας το οικονομικό ρίσκο των πελατών της εταιρείας και διαθέτοντας ισχυρότατα αποθεματικά κεφάλαια.

- Ο στόχος παραμένει, μέσα στην επόμενη πενταετία η American Hellenic Hull να κατέχει ηγετικό ρόλο στον παγκόσμιο χάρτη των ναυτασφαλίσεων.

- Εκμεταλλευόμενη πλήρως τη συνέργεια με το American P&I Club, συνδυάζοντας δυναμικά την ιστορία της ελληνικής ναυτιλίας και την αμερικανική επιχειρηματικότητα, όλες οι επιδόσεις της εταιρείας έχουν εκτοξευθεί στα πρώτα μόλις δύο χρόνια λειτουργίας της

  • Περισσότερα από 2.500 ασφαλισμένα πλοία
  • Μικτά Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα που ξεπερνούν τα 18,5 εκατ. δολ.
  • 180 ασφαλισμένες διαχειρίστριες εταιρείες & συνεργασία με 100 μεσιτικούς οίκους από όλο τον κόσμο
  • Τριπλασιασμός των θέσεων εργασίας λόγω αύξησης εργασιών

Ilias P. Tsakiris, CEO & Chief Underwriter
Μήνυμα Ηλία Τσακίρη

«Είμαι υπερήφανος που από τη Λεμεσό και τον Πειραιά, με την ισχυρή και έμπειρη ομάδα μας, ανοιχτήκαμε και μεγαλώνουμε ραγδαία στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά. Ενώσαμε Κύπρο, Ελλάδα με ξένες αγορές, πλοιοκτήτες και ασφαλειομεσίτες από όλο τον κόσμο. Είμαι απόλυτα αισιόδοξος για την περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών μας, γιατί η μέχρι τώρα πορεία μας και τα 2.500 ασφαλισμένα πλοία δεν οφείλονται σε χαμηλές ασφαλιστικές τιμές, ή σε υψηλά διαθέσιμα κεφάλαια, αλλά στην αφοσίωσή μας σε κάθε υποψήφιο πελάτη ξεχωριστά, στην προσαρμοστικότητά μας στις ανάγκες κάθε ασφαλισμένου στόλου, μα πάνω από όλα στην διαφάνεια των συνεργασιών και συμβολαίων μας μέσα από το πειθαρχημένο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας Solvency-II.

Οι πλοιοκτήτες διεθνώς χρειάζονται σήμερα ασφαλιστικούς συνεργάτες που μειώνουν το ρίσκο και μέσω της οικονομικής τους υγείας εγγυώνται πλήρη κάλυψη για το πολυτιμότερο περιουσιακό τους στοιχείο, το πλοίο. Η American Hellenic Hull κάνει αυτό ακριβώς, και επίσης αποδεικνύει στην πράξη, ότι η εξωστρεφής Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες ανάπτυξης και να γίνει παγκόσμιο υπόδειγμα στο χώρο των υπηρεσιών». Ο Ηλίας Π. Τσακίρης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και ο Υπεύθυνος Ασφαλειών της American Hellenic Hull Insurance Company. Με την 25χρονη προϋπηρεσία του στο χώρο των ναυτασφαλειών και την εξειδικευμένη γνώση του περί διαχείρισης ζημιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου από το 1995, σήμερα κατευθύνει την ανάπτυξη εργασιών της εταιρείας.

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ναυτιλία