Κλήση για κατάθεση του Δ. Κουσελά την Παρασκευή

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 17:36
A- A A+

Κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη έλαβε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, που καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με αφορμή ισχυρισμούς τους οποίους φέρεται να διατύπωσε σε συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για αναξιοποίητη λίστα φοροφυγάδων.

Ο κ. Πεπόνης απέστειλε ήδη κλήση στον κ. Κουσελά για να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή ως πρώτος από τους μάρτυρες της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία εμφάνιζαν τον πρώην υφυπουργό να συνδέει την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση με την αναξιοποίητη λίστα.

Πάντως, ο κ. Κουσελάς, προχώρησε χθες σε αναδίπλωση, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής. «Δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε χαρακτηριστικά.

Την ύπαρξη της επίμαχης λίστας διέψευσε και ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή