Συνάντηση Δ. Δρούτσα - Γ. Καρατζαφέρη

Τετάρτη, 04 Αυγούστου 2010 14:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του υπουργού με τα κόμματα.

Ο Δ. Δρούτσας ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη, καθώς και για τις επισκέψεις του ιδίου σε Βελιγράδι και Πρίστινα.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στο Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και το θέμα του Κοσόβου.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι είχε μια σφαιρική ενημερωση από τον αναπληρωτή υπουργό των Εξωτερικών για τα θέματα της περιοχής και συζητήθηκε ιδιαίτερα η απόφαση της Χάγης για το Κόσσοβο.

Του επιστήσαμε την προσοχή, δήλωσε πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για τις ανησυχίες μας, για την πολιτική την οποία πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, σε συνάρτηση με το ειδικό ενδιαφέρον που έχουμε εμείς απέναντι στην Κύπρο.

«Πιστεύω ότι είναι σε ένα κομβικό σημείο η εξωτερική πολιτική μας και θέλω να ελπίζω ότι από την εξέλιξη της πολιτικής που θα ασκήσει η ελληνική κυβέρνηση, εξαρτάται εν πολλοίς το αύριο», πρόσθεσε

Σημείωσε ακόμη ότι συζητήθηκε το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας ότι παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του, από τις οποίες δεν αποκόπτεται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα