Αθλητικά
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2015 00:27

EURO 2016: "Σταχτοπούτα" στη Γαλλία και η Ισλανδία

Η Ισλανδία πανηγυρίζει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, το 2016, επίτευγμα που καταγράφεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της Εθνικής ομάδας.

 

Η Ισλανδία πανηγυρίζει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γαλλίας, το 2016, επίτευγμα που καταγράφεται για πρώτη φορά στην Ιστορία της Εθνικής ομάδας.

Οι Ισλανδοί δεν κατόρθωσαν να νικήσουν στην έδρα τους την ουραγό του 1ου ομίλου, το Καζακστάν, αλλά ακόμη και το 0-0 όχι μόνο έφτασε αλλά και περίσσευε...

Μετά τη συμπλήρωση οκτώ αγωνιστικών οι Ισλανδοί ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με την Τσεχία στους 19 βαθμούς, δημιούργησαν όμως διαφορά 7 πόντων από την τρίτη Τουρκία, που αυτονόητα δεν καλύπτεται στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Στη Μεγαλόνησο η Κύπρος γνώρισε δεύτερη σερί ήττα με 0-1 μέσα σε μερικές ημέρες και έχασε σχεδόν κάθε ελπίδα για την τρίτη θέση και τα μπαράζ πρόκρισης.

Μετά την πρωτοπόρο του 2ου ομίλου Ουαλία που είχε πάρει τη νίκη με γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 82΄, τους γηπεδούχους "σκότωσε" αυτή τη φορά ο Εντέν Αζάρ στο 85΄, δίνοντας στους "κόκκινους διαβόλους" το τρίποντο που τους φέρνει στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από τους Ουαλούς.

Η Βοσνία από την πλευρά της, για τον ίδιο όμιλο, είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ανδόρα, σημείωσε τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο με τους Ερμίν Μπίτσακτσιτς στο 4΄, Έντιν Τζέκο στο 30΄ και Σέναντ Λούλιτς στο 45΄ και πλησίασε το Ισραήλ, που κατέχει την τρίτη θέση, στους δύο βαθμούς.

Για τον 8ο όμιλο η Ιταλία χρειάστηκε απλά το πέναλτι του Ντανιέλε Ντε Ρόσι στο 5ο λεπτό για να νικήσει τη Βουλγαρία με 1-0 και να τεθεί επικεφαλής ενός πολύ δύσκολου γκρουπ, στο οποίο όπως φαίνεται οι πρώτες δύο θέσεις που δίνουν άμεση πρόκριση θα διεκδικηθούν ως το τέλος.