Πολιτική
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2005 18:49

Κοινό όραμα για την Ευρώπη Παπανδρέου - Σούλτς

Κοινές θέσεις και κοινό όραμα για την Ευρώπη, μοιράζονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που μετείχε σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/18/1121049.htm , ενώ το μεσημέρι παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν του από τους ευρωβουλευτές, στο οποίο μίλησε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την Ευρώπη των αξιών, της κοινωνικής συνοχής, της προστασίας του περιβάλλοντος, της απασχόλησης και του ανταγωνισμού, και τόνισε ότι η Ελλάδα γνωρίζει το πραγματικό πρόσωπο της συντήρησης με μια κυβέρνηση η οποία αδυνατεί να ανταποκριθεί στα μεγάλα ζητήματα της εποχής.

Ο κ. Σουλτς στήριξε την πολιτική Παπανδρέου για ανανέωση, χαρακτηρίζοντάς τη σωστή, και αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και SPD, και στη μεταρρύθμιση που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ενωση, θεωρώντας απαραίτητο το κοινό Σύνταγμα.

Τάχθηκε υπέρ περισσότερου κοινωνικού κράτους, και έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «ο οποίος συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, τη μεγαλύτερη δύναμη στα μέσα ενημέρωσης και τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη. Αν οι τρεις αυτές εξουσίες συγκεντρώνονται σε ένα άτομο, τότε κινδυνεύει η δημοκρατία».