Πολιτιστικά
Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 09:10

Ένα μπουκάλι αποζητά την ανακύκλωση

Στηριζόμενο στη συναισθηματική νοημοσύνη και καταφέρνοντας να μεταδώσει ιδιαίτερα θετικά μηνύματα, ένα παραμύθι σπεύδει  να βοηθήσει τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν στο σημαντικό θέμα της προστασίας τού περιβάλλοντος.

Στηριζόμενο στη συναισθηματική νοημοσύνη και καταφέρνοντας να μεταδώσει ιδιαίτερα θετικά μηνύματα, ένα παραμύθι σπεύδει  να βοηθήσει τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν στο σημαντικό θέμα της προστασίας τού περιβάλλοντος.

Με ένα ιδιαίτερο λεξιλόγιο που αγγίζει την παιδική φαντασία και ενδυναμώνει, τρέφει και χτίζει τη δημιουργική σκέψη των παιδιών, η παιδική εικονογραφημένη ιστορία της Χάτζη Φύλαξ για την προστασία του περιβάλλοντος και το ταξίδι της ανακύκλωσης, με τίτλο «Το πρασινομπούκαλο», εικονογραφημένη από την Ιωάννα Φωτάκη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φυλάτος σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, στην Ελλάδα και σε 62 ακόμα χώρες.

Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ο Πέτρος, ο οποίος συναντά στον βυθό της θάλασσας το Πρασινομπούκαλο, ένα μπουκάλι που κάποιος πέταξε κάποτε στον βυθό. Στη διάρκεια του παραμυθιού, το Πρασινομπούκαλο εξομολογείται στον Πέτρο τις περιπέτειές του όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο νερό και του ζητάει να το ρίξει στον κάδο της ανακύκλωσης. Έτσι, γίνονται φίλοι, μοιράζονται τα μυστικά τους και ανακαλύπτουν την κρυμμένη ομορφιά του ταξιδιού της ανακύκλωσης.

Διατηρώντας  ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής

Κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και πιστοποιημένη σύμβουλος νευρογλωσσικού προγραμματισμού, η Χάτζη Φύλαξ είναι ομιλήτρια, καθοδηγήτρια και σύμβουλος και έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Εδώ και αρκετά χρόνια, έχει καθοδηγήσει ανθρώπους να ανακαλύψουν το δυναμικό τους και να ασχοληθούν με την προσωπική τους εξέλιξη.

Διατηρώντας ζωντανό το όνειρο της παιδικής ψυχής, αφουγκράζεται την παιδική σκέψη και τα όνειρα και γράφει για τα παιδιά, μέσα από τη δική της παιδική και αυθεντική ματιά. Συνδυάζει το συγγραφικό της ταλέντο με τη βαθιά της γνώση στη συναισθηματική νοημοσύνη, στη διάσταση της παιδικής προσωπικότητας και την αναγνώριση των παιδικών «θέλω» και των συναισθημάτων που ψάχνουν να εκφραστούν, να αναπτυχθούν και να ολοκληρωθούν.

[email protected]