Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για τον θάνατο του επίτιμου προέδρου του κοινωφελούς ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», Στέλιο Παπαδημητρίου, απέστειλε στο Ιδρυμα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, o Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β', ο οποίος και θα παραστεί στην νεκρώσιμη ακολουθία.
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τονίζει το μεγάλο κενό που αφήνει ο θάνατος του Στυλιανού Παπαδημητρίου, που στήριξε μέσα από το έργο του το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, «δεδομένου μάλιστα του ότι το "Ωνάσειο Ιδρυμα" του οποίου προέδρευε ο μακαριστός, υπήρξε και υπάρχει συμπαραστάτης και αρωγός του δύσκολου και πολύπλευρου έργου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ιδίως δε εις τον τομέα των αναστηλώσεων των ιερών ναών».
O Στέλιος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1930. Φοίτησε στην Τοσιτσαία Δημοτική Σχολή Αρρένων και στο Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξανδρείας. To 1953 πήρε το πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αλεξανδρείας.
Το 1954 γνωρίζεται με τον Αριστοτέλη Ωνάση ο οποίος του ανέθεσε τη νομική κάλυψη του προγράμματος μεταφοράς του συνόλου του πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, που επεδίωκε εκείνη την εποχή. Για το σκοπό αυτό, από το 1954 ως το 1960 εγκαθίσταται στην Σαουδική Αραβία, όπου και καθίσταται ένας από τους συντάκτες σημαντικών νομοθετημάτων του σαουδαραβικού δικαίου, στον τομέα της ναυτιλίας.
Το 1960 επιστρέφει στην Αλεξάνδρεια όπου ασκεί ελεύθερη δικηγορία. Το 1966 εγκαθίσταται οικογενειακώς στην Ελλάδα. Το 1970 ο Αρ. Ωνάσης τον τοποθέτησε, μεταξύ άλλων, Νομικό Σύμβουλο και μέλος του Δ.Σ. της Ολυμπιακής Αεροπορίας, Πρόεδρο της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ιδιωτικής του Τραπέζης, Banque de Depots, στη Γενεύη. Λίγο αργότερα, ο Ωνάσης του αναθέτει την γενική διεύθυνση του στόλου του, που αποτελείτο από 70 πλοία, κυρίως δεξαμενόπλοια.
Παράλληλα με την επαγγελματική του ενασχόληση με τον Ομιλο Ωνάση, ο Στ. Παπαδημητρίου ασκεί ανεξάρτητη δικηγορία.
Ο Ωνάσης τον ορίζει ως έναν από τους πέντε εκτελεστές της διαθήκης του, με την οποία αφήνει τη μισή περιουσία του στο Ιδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», στη μνήμη του γιου του. Η διαθήκη του Αρ. Ωνάση τον ορίζει επίσης ως ένα από τα 15 πρώτα και ισόβια μέλη του Ιδρύματος.
Μετά τον θάνατο της Χριστίνας Ωνάση, το 1988, εξελέγη Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Ιδρύματος και στην συνέχεια Πρόεδρος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος. Με τη διαθήκη της η Χριστίνα τον όρισε μέλος της πενταμελούς επιτροπής η οποία διαχειρίστηκε την περιουσία της κόρης της, Αθηνάς Ρουσέλ, από το 1988 έως το 1999.
Την 1η Ιουλίου 2005, ο Στ. Παπαδημητρίου αποχώρησε από την Προεδρία του Ιδρύματος.