Πολιτική
Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα ανατολικά και νότια, με πολύ θυελλώδεις νοτίους ανέμους στο Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με βροχές, κυρίως στα βορειοανατολικά, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργότερα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Παροδικές καταιγίδες, κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα, μετά το μεσημέρι, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αργότερα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις, με βροχές, κατά τόπους ισχυχρές. Πιθανότητα καταιγίδων. Ανεμοι: Νότιοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, με εξασθένηση από αργά το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις, με βροχές, κατά τόπους ισχυρές. Πιθανότητα καταιγίδας. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχών στο Ανατολικό Αιγαίο. Τη νύχτα, οι βροχές σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και αργότερα στο Ιόνιο, τοπικά θυελλωδεις και στα ανατολικά ασθενείς έως μέτριοι και αργότερα ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή

Νεφώσεις, με βροχές κατά διαστήματα στο Ιόνιο, την Ηπειρωτική Ελλάδα και το Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπονται την Κυριακή. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στα πελάγη θυελλώδεις, οι οποίοι βαθμιαία από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.