Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης και κατάσχεση των απολαβών τους θα βρεθούν παράτυποι μετανάστες που εργάζονται παράνομα στη Βρετανία.
Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης και κατάσχεση των απολαβών τους θα βρεθούν παράτυποι μετανάστες που εργάζονται παράνομα στη Βρετανία.
Ενώ αυξάνονται οι προσπάθειες μεταναστών να περάσουν στη Βρετανία από τη Γαλλία,μέσω της σήραγγας της Μάγχης, η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον τόνο των αντιμεταναστευτικών της δηλώσεων.
Η Νατάσα Μπουσάρ, δήμαρχος της Καλαί, πόλης-λιμανιού στη βόρεια Γαλλία όπου έχουν κατασκηνώσει χιλιάδες μετανάστες που ελπίζουν να περάσουν στη Βρετανία, έχει δηλώσει ότι το γενναιόδωρο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας της γειτονικής χώρας και οι χαλαροί έλεγχοι ταυτότητας την καθιστούν μαγνήτη για παράτυπους μετανάστες.
«Οποιος νομίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι εύκολη λύση θα πρέπει να ξέρει αναμφίβολα ότι αν είστε εδώ παράνομα, θα λάβουμε μέτρα να σας εμποδίσουμε από το να εργαστείτε, να νοικιάσετε διαμέρισμα, να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό ή να αποκτήσετε άδεια οδήγησης», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέιμς Μπρόκενσερ.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εισαγάγει νέους νόμους τον Σεπτέμβριο, με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής. Η παράνομη εργασία θα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης έως και έξι μήνες καθώς και με χρηματικές ποινές χωρίς ανώτατο όριο. Οι απολαβές των παράνομα απασχολούμενων θα μπορούν να κατάσχονται.
Επίσης, θα καταστεί πιο εύκολο να ασκηθεί δίωξη σε εργοδότες που εν γνώσει τους απασχολούν εργαζόμενους χωρίς άδεια εργασίας για τη Βρετανία, ενώ θα αυξηθεί και το μέγιστο όριο φυλάκισης από δύο σε πέντε χρόνια.