Αθλητικά
Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 23:38

Super League: Ανατροπή και νίκη ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, 2-1, τον Παναιτωλικό

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο β΄ μέρος κι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά και τον Λουκ Στιλ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο κι έκανε το ιδανικό ποδαρικό στη Super League.

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο β΄ μέρος κι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μάρκους Μπεργκ, αλλά και τον Λουκ Στιλ, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο κι έκανε το ιδανικό ποδαρικό στη Super League.

Οι «πράσινοι» μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, στο οποίο βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κάπελ στο 41΄, έκαναν σπουδαία εμφάνιση στην επανάληψη και με πολύ καλό ποδόσφαιρο έφτασαν στην ολική ανατροπή. Εάν, μάλιστα, διατηρήσουν την εικόνα αυτή και στο ματς της Πέμπτης με την Καμπάλα, τότε δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να προκριθούν στους ομίλους του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο...ορεξάτος στο ματς, απείλησε δύο φορές στο ξεκίνημα με τους Μπεργκ και Καρέλη, αλλά μετά το 15΄... ξεφούσκωσε κι έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν την «κατάσταση στα χέρια τους» και να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 1-0.

Στο 6΄ ο Στεφανάκος έδιωξε δύσκολα την κεφαλιά του Μπεργκ, ενώ στο 9΄ ο Καρέλης έχασε γκολ που... δεν χάνεται. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» δεν κατάφερε να νικήσει το γκολκίπερ του Παναιτωλικού σχεδόν εξ επαφής (έστειλε τη μπάλα επάνω του), στην πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου στο παιχνίδι.

Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι ανέβσαν... στροφές και απείλησαν για πρώτη φορά στο 16΄ με το σουτ του Κάπελ να στέλνει τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Στιλ.
Η ομάδα του Πόντες αναζητούσε το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα και το πέτυχε στο 27΄ με τον Μαρκόβσκι, ωστόσο, σωστά δε μέτρησε, μιας και ο Σέρβος στράικερ ήταν σε θέση οφσάιντ μετά τη γυριστή κεφαλιά του Κούσα.

Η ανωτερότητα του Παναιτωλικού καρποφόρησε στο 41΄. Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε πέναλτι σε σπρώξιμο του Ταυλαρίδη πάνω στον Ουάρντα (δύσκολη φάση), αλλά ο Στιλ έπεσε στη γωνία του κι απόκρουσε το σουτ του Πάουλο. Στο… ριμπάουντ, όμως, η άμυνα των «πρασίνων»… κοιμήθηκε και ο Κάπελ προ κενής εστίας «έγραψε» το 1-0.

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους οι Αγρινιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» το ματς, με τον Στιλ να κρατάει «όρθιο» τον Παναθηναϊκό μετά τη μεγάλη επέμβαση που έκανε στο σουτ του Κάπελ.

Στο β΄ μέρος ο Παναθηναϊκός ήταν εντελώς διαφορετική ομάδα, χάρις στις κινήσεις που έκανε ο Γιάννης Αναστασίου. Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα κι αφού έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 48΄ (έπιασε... αέρα σε κενό τέρμα), στο 51΄ έφτασαν στην ισοφάριση με την προβολή του Καρέλη μετά το γύρισμα του Μπεργκ κι ενώ είχε προηγηθεί το τραγικό λάθος του Στεφανάκου.

Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Αναστασίου αύξανε την πίεσή της και στο 58΄ έφτασε κοντά στην ολική ανατροπή του σκηνικού, αλλά και πάλι ο Καρέλης καθυστέρησε να πλασάρει τον Στεφανάκο υπό την πίεση του Κούσα. Νέα ολιογορία του Καρέλη στο 60΄ κι ενώ έβγαινε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μην προλάβει καν να σουτάρει.

Το ματς είχε... ανοίξει για τα καλά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους «πράσινους» εμφανώς ανώτερους, ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις που επιχειρούσαν. Στο 65΄ και 70΄ ο Στιλ ήταν σε ετοιμότητα μετά τα σουτ των Κάπελ και Ουαρντά, ενώ στο 77΄ ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά με τον Πράνιτς να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Το γκολ της νίκης του Παναθηναϊκού πέτυχε στο 84΄ ο Μάρκους Μπεργκ, μετά το λάθος του Κούσα που δεν απομάκρυνε, ενώ στο 92΄ ο Στιλ έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Ρουσκουσέδα.