Αθλητικά
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015 23:57

Κατσικάρης: Δείγμα των δυνατοτήτων μας

Στη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη εστίασε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Φώτης Κατσικάρης, μετά το επιβλητικό 83-44 στο τουρνουά της Ξάνθης.

 

Στη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του απέναντι στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη εστίασε στις δηλώσεις του ο τεχνικός της Εθνικής Ανδρών, Φώτης Κατσικάρης, μετά το επιβλητικό 83-44 στο τουρνουά της Ξάνθης.

«Είδαμε ένα δείγμα των δυνατοτήτων της ομάδας. Η διάθεση και η νοοτροπία που έδειξε σε 40 λεπτά ήταν ένα σημαντικό στοιχείο. Οι παίκτες έχουν καταλάβει ποια είναι η γραμμή που πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι» υπογράμμισε ο Έλληνας προπονητής.

«Η άμυνα είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά στα κρίσιμα παιχνίδια. Θεωρώ ότι η ομάδα έχει αυτή τη νοοτροπία και με αυτή την επιθετική άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ, μπορούμε να τρέξουμε. Αυτό προσφέρει εύκολους πόντους και ψυχολογία στην ομάδα» πρόσθεσε.

«Σε αυτό το κομμάτι ήταν πολύ θετικό το σημερινό παιχνίδι. Όποιος μπήκε στο παρκέ έδωσε φουλ ενέργεια κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Οι καλές ομάδες δεν θα σε αφήσουν να τρέξεις. Το θέμα είναι να παίζουμε με ταχύτητα και στο μισό γήπεδο» συνέχισε ο Κατσικάρης.

«Πιστεύω πως από παιχνίδι σε παιχνίδι θα βρούμε τη φόρμα μας και αύριο θα είμαστε καλύτεροι. Κάθε μέρα θα είμαστε καλύτεροι» ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.