Πολιτική
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2005 17:57

ΚΚΕ: Ολοκληρώνεται η ανατροπή των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων

Οι εξελίξεις στις πρώην -όπως τις χαρακτηρίζει- ΔΕΚΟ επιβεβαιώνουν την ανάγκη λαϊκής συμμαχίας, λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, τονίζει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ με αφορμή το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η κυβέρνηση της ΝΔ, με το νομοσχέδιο για τις πρώην ΔΕΚΟ, επιχειρεί να ολοκληρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανατροπή των εργασιακών -ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων που είχε ξεκινήσει και εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ».

Όπως επισημαίνει το ΚΚΕ στόχος είναι η αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων, των νεότερων ηλικιών, των νέων γυναικών στο χώρο των ΔΕΚΟ και γενικότερα στο δημόσιο τομέα.

«Το προχώρημα της ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ δεν πλήττει μόνο όσους εργάζονται σ΄ αυτές, αλλά όλους τους εργαζόμενους», σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Εξάλλου το ΚΚΕ χαρακτηρίζει ανυπόστατους «τους ισχυρισμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι τάχα οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για να μειωθεί το κράτος, τα ελλείμματα και οι τιμές των προϊόντων». «Η αλήθεια είναι», υπογραμμίζει, «πως ο λαός που πλήρωνε και τις κρατικές ΔΕΚΟ, που εξυπηρετούσαν το κεφάλαιο, θα συνεχίζει να τις πληρώνει ακόμα περισσότερο, με πολλούς τρόπους, και ως ιδιωτικές. Το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που το κράτος στηρίζει το κεφαλαίο».

«Αποτελεί κοροϊδία και αποπροσανατολισμό, τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, η επικέντρωση στο πώς θα γίνονται οι προσλήψεις, όταν οι "νέοι" όροι εργασίας για τους νέο-προσληφθέντες δεν περιέχουν στοιχειώδη εργατικά δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζομένους «να μην παρασυρθούν στα δήθεν κοντοπρόθεσμα και αμφισβητούμενα οφέλη της εθελουσίας εξόδου».