Πολιτική
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 10:57

Κυρ. Μητσοτάκης: Αν πάμε σε εκλογές, να συνεργαστούν τα ευρωπαϊκά κόμματα

Ή ο Πρωθυπουργός θα επιδιώξει τον σχηματισμό μιας άλλης κυβέρνησης ή θα οδηγηθούμε σε εκλογές, εκτίμησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

«Δυο λύσεις υπάρχουν, ή ο πρωθυπουργός με εντιμότητα θα επιδιώξει το σχηματισμό μιας άλλης κυβέρνησης με τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα από αυτήν τη Βουλή με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος ή η χώρα θα οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό σε εκλογές. Προσωπικά προκρίνω την πρώτη λύση».

Αυτό επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ»,

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, ο κ. Μητσοτάκης, όπως επεσήμανε, βλέπει θετικά τη προοπτική δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μετώπου, που θα εκφράσει τις δυνάμεις του «Ναι».

«Αν πάμε σε εκλογές θα έβλεπα με μεγάλο ενδιαφέρον μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαϊκών κομμάτων, έτσι ώστε να μπορέσουν οι δυνάμεις του “Ναι” του δημοψηφίσματος να βρουν έναν διαφορετικό τρόπο πολιτικής έκφρασης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισης της σύμβασης με τον ESM καθώς και οι λοιπές ψηφοφορίες στα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια, να εκταμιευθεί η πρώτη δόση και από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλέξει μια καθαρή λύση».

Όπως είπε, η λύση των θερινών τμημάτων δεν είναι καθαρή λύση, «είναι ένας μεσοβέζικος τακτικισμός για να κερδίσει λίγο χρόνο ο Πρωθυπουργός πριν την τελική αντιπαράθεση με το διχασμένο κόμμα του».

Ανέφερε ακόμη ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να ξαναβρεθούμε σε μια αντίστοιχη κατάσταση με τη σημερινή.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση «για να συνεχίζει το μη έργο της».

Τόνισε μάλιστα ότι «με την ψήφιση του τρίτου προγράμματος κλείνει ένας κύκλος στήριξης της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία».