Πολιτική
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Θυελλώδεις νοτίους ανέμους στα ανατολικά πελάγη και υψηλές θερμοκρασίες στα ανατολικά και νότια, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και στο Βόρειο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν σε μέτριους. Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και στα ανατολικά και νότιοι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να βρέξει στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί και πρόσκαιρα πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στη Δυτική Ελλάδα, με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή η ΕΜΥ, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.