Αθλητικά
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2015 14:49

Europa League: Η αντίπαλος του Ατρόμητου, Φενερμπαχτσέ

Την υπέρβαση θα επιδιώξει να κάνει ο Ατρόμητος απέναντι στην Φενερμπαχτσέ του Βίτορ Περέιρα και του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Την υπέρβαση θα επιδιώξει να κάνει ο Ατρόμητος απέναντι στην Φενερμπαχτσέ του Βίτορ Περέιρα και του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Η ομάδα από την Τουρκία δαπάνησε πολλά χρήματα στο μεταγραφικό παζάρι, με στόχο να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, αλλά γνώρισε βαριά ήττα στη ρεβάνς από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ κι έμεινε εκτός συνέχειας.

Στον πάγκο της Φενερ βρίσκεται ο «άτακτος», Βίτορ Περέιρα, που ττην περασμένη σεζόν ήταν προπονητής του Ολυμπιακού και γνωρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα. Το ρόστερ της είναι γεμάτο... ποιότητα, με την πιο μεγάλη κίνηση αυτή της απόκτησης του εκ των αρχηγών της εθνικής Ολλανδίας, Ρόμπιν φαν Πέρσι.

Επίσης αποκτήθηκα οι Νάνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Σόουζα (Σάο Πάουλο), Κίερ (Λιλ), Φερναντάο (Ατλέτικο Παραναένσε), Εζμπαϊρακλί (Μπουρσασπόρ), Φαμπιάνο και Μπα (Πόρτο).

Η Φενέρ, παράλληλα, είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του κόσμου, καθώς μετράει ήδη 107 χρόνια ζωής. Στο διάστημα αυτό έχει κατακτήσει 19 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Τουρκίας. Διαθέτει μία «καυτή έδρα», το «Σουκρού Σαράτσογλου», ενώ τα χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο.

Έχει, όμως, κακή παράδοση απέναντι στις ελληνικές ομάδες που έχει βρει στο δρόμο της στο παρελθόν. Το 2002 αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του τότε Κυπέλλου UEFA από τον Παναθηναϊκό με 1-1 στην Πόλη και 4-1 στη Λεωφόρο, ενώ το 2010 ο ΠΑΟΚ την έριξε στο «καναβάτσο» στα play off του Europa League με δύο ήττες με το ίδιο μάλιστα σκορ (0-1 σε Τούμπα και Κωνσταντινούπολη, αλλά τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης στη ρεβάνς της Τουρκίας.