Ο μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του ιού της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο υπάρχει κατά τη σφαγή των πτηνών που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ανακοίνωσαν σήμερα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κατανάλωση πουλερικών, όταν αυτά είναι καλά ψημένα, δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο για την υγεία.
FAO και ΠΟΥ προειδοποιούν ωστόσο ότι κανένα πτηνό προερχόμενο από κοπάδι που έχει προσβληθεί από τη νόσο δεν θα πρέπει να μπει στη διατροφική αλυσίδα.