Πολιτική
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Νοτίους ανέμους, πρόσκαιρα θυελλώδεις στο Βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί, με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και στις ανατολικές περιοχές ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι κατά τόπους υψηλότερη, τρεις με τέσσερις βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στις βορειότερες περιοχές, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα βόρεια πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις, με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Πέμπτη, η ΕΜΥ, στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου και του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς μέτριους. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.