Αθλητικά
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2015 23:17

Βόλεϊ: Ακάθεκτοι οι Άνδες, ήττα για τις Γυναίκες

Επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετρά πια η Εθνική Ανδρών στο European League, με την ομάδα του Σωτήρη Δρίκου να επικρατεί άνετα στη Λαμία με 3-0 της Λευκορωσίας, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης και να χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης.

 

Επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια μετρά πια η Εθνική Ανδρών στο European League, με την ομάδα του Σωτήρη Δρίκου να επικρατεί άνετα στη Λαμία με 3-0 της Λευκορωσίας, στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική της διοργάνωσης και να χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την πρόκριση στο φάιναλ-4 της διοργάνωσης.

Απόψε η Εθνική μπορεί να μην έκανε το καλύτερο παιχνίδι της, είχε όμως ρυθμό, πολύ καλό σερβίς και μπλοκ και "καθαρό μυαλό" στα δύσκολα σημεία. Στο πρώτο σετ πήρε μια διαφορά τριών πόντων (11-8) αλλά οι Λευκορώσοι αντέδρασαν και προηγήθηκαν με 17-18, ωστόσο η απάντηση ήρθε άμεσα με το σκορ να γίνεται 22-19 και το σετ να τελειώνει με 25-21. 

Στο δεύτερο σετ η Ελλάδα ξέφυγε από νωρίς. Με 4 άσους και 61% στην επίθεση έκανε... περίπατο (25-15), ενώ στο τρίτο και τελευταίο σετ υπήρξε ενδιαφέρον μέχρι το 20-18. Τότε η εκπληκτική άμυνα του Φιλίποφ σε επίθεση πρώτου χρόνου κι η εξαιρετική pipe επίθεση του Πρωτοψάλτη οδήγησαν την Εθνική στο 25-21 και στο 3-0. 

Βίοι αντίθετοι, η Εθνική Γυναικών ηττήθηκε από την Τουρκία με το ίδιο σκορ και στο ίδιο γήπεδο, στον αγώνα που προηγήθηκε, στην πρεμιέρα της στην ίδια διοργάνωση. 

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στο παιχνίδι αν δεν έχανε ''εγκληματικά'' το δεύτερο σετ, στο οποίο βρέθηκε να προηγείται με 14-2 (!), ωστόσο εκεί φάνηκε η έλλειψη ρυθμού καθώς αυτό ήταν το πρώτο ματς της χρονιάς για τα κορίτσια του Γιάννη Καλμαζίδη που θα ξαναπαίξουν αύριο (18:00) στη Λαμία με τις Τουρκάλες.