Πολιτική
Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2005 15:16

Γ. Παπανδρέου: «Υπάρχει άλλος δρόμος για την οικονομία και τη χώρα»

«Υπάρχει άλλος δρόμος για την οικονομία και τη χώρα» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι με την πολιτική της αντί να ενώνει, χωρίζει τους πολίτες και αδικεί τους εργαζόμενους αφού με την οικονομική της πολιτική προκαλεί μεγάλα προβλήματα στο μέσο και φτωχότερο πολίτη, ενώ χαρίζει στα μεγάλα συμφέροντα.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους συνεταιριστές είναι ο μόνος δρόμος για μια άλλη αναπτυξιακή πορεία και υπογράμμισε ότι η τάση για μείωση των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων με πρότυπο χώρες χαμηλών επιπέδων κοινωνικών δικαιωμάτων είναι αδιέξοδο, προβάλλοντας ως εναλλακτική την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ενάντια σε κάθε απόπειρα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όπως -σύμφωνα με τις θέσεις των συνδικάτων- επιχειρείται με το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ που ήδη συζητείται στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, προέβλεψε καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου και ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει από την έδρα της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως.

«Η περίοδος ανοχής τελείωσε», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι σε όλες τις περιοδείες των συνδικαλιστών ζητούν από τα συνδικάτα μηδενική ανοχή στην κυβερνητική πολιτική αφού δεν υπάρχει πλέον αλλη αντοχή από τους εργαζόμενους.

Αναφερόμενος στη συνάντηση ο κ. Πολυζωγόπουλος είπε ότι οι συνδικαλιστές πήραν ικανοποιητικές απαντήσεις στις ερωτήσεις για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στην οικονομία και την κοινωνική πολιτική.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος αφού χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό τον διάλογο των συνδικάτων με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μπορεί -όπως είπε- να είναι η μελλοντική κυβέρνηση, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για αναποτελεσματική πολιτική και δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός οδηγεί σε μια ατελείωτη λιτότητα.

Τα συνδικάτα, συμπλήρωσε ο κ. Παπασπύρος, απαιτούν από τα κόμματα ριζοσπαστική πολιτική και δέσμευση στις πολιτικές θέσεις, ώστε οι πολιτικές εξελίξεις να επιταχυνθούν και να ενισχυθεί ο αγώνας των εργαζομένων.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων