Πολιτική
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Πρόσκαιρες βροχές, κυρίως στα ανατολικά και νότια, με ισχυρούς νοτίους ανέμους στα ανατολικά πελάγη, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με βελτίωση το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το μεσημέρι βαθμιαία βορειοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στη Δυτική Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί, που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και στις βορειότερες περιοχές θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Πιθανή βροχή μικρής διάρκειας τις μεσημβρινές κυρίως ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, που αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως μέτριους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα βροχλής και βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς, που το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, οι οποίες στα δυτικά, κεντρικά και νότια, από αργά το απόγευμα βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βορειοανατολικοί, οι οποίοι το βράδυ στα πελάγη θα ενισχυθούν σε ισχυρούς. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.