Πολιτική
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 15:07

ΚΚΕ: Η πολιτική Καραμανλή επώδυνη για το λαό και ωφέλιμη για την πλουτοκρατία

«Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν χρωστάνε τίποτα και σε κανένα! Έχουν υποχρεώσεις μόνο για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Η συνταγή που πρότεινε ο Πρωθυπουργός "περί κοινών στόχων και κοινού οφέλους εργαζομένων- επιχειρηματιών" δεν βρέθηκε και δεν έγινε πουθενά. Σημαίνει υποταγή της εργατικής τάξης στο κεφάλαιο».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή ομιλία του στη Κ.Ο. της ΝΔ στη Βουλή.

«Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αποδεικνύεται καθημερινά πως δεν ανοίγει κανένα "νέο δρόμο". Είναι η ίδια με αυτήν που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ, είναι η ίδια που εφαρμόζεται και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και έχει παντού τα ίδια αποτελέσματα: Είναι επώδυνη για το λαό και ωφέλιμη για την πλουτοκρατία. Υλοποιεί την κοινή στρατηγική της Ε.Ε., τους αντιδραστικούς στόχους της Λισσαβόνας, για να αυξηθεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Αυτή η πολιτική της έντασης της εκμετάλλευσης της εργατική τάξης ούτε έχει ούτε μπορεί να αποκτήσει "κοινωνική ευαισθησία", να φέρει "διαφάνεια", να βελτιώσει τη ζωή των εργαζομένων. Συνιστά μια γενικευμένη και καθολική επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα τους».