Πολιτική
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2005 19:32

ΠΑΣΟΚ: Οι εξαγγελίες Καραμανλή διαψεύδονται καθημερινά

Για προσπάθεια εμψύχωσης των βουλευτών της ΝΔ με επίδειξη αποφασιστικότητας από τον Πρωθυπουργό, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τη σημερινή παρουσία και ομιλία του κ. Καραμανλή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καραμανλής εδώ και 20 μήνες επαναλαμβάνει τις ίδιες εξαγγελίες οι οποίες διαψεύδονται καθημερινά, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζει να παριστάνει το σημαιοφόρο κατά της διαφθοράς και να επιτίθεται στην αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ (στο οποίο έκανε εκτενή αναφορά στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός), ο κ. Αθανασάκης σημείωσε πως δεν υπάρχει καμμία μεταρρύθμιση και αναρωτήθηκε αν με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, θα γίνουν κερδοφόρες οι ΔΕΚΟ, καθώς όπως επισήμανε, η κυβέρνηση καθημερινά, με την πολιτική της, καθιστά ζημιογόνες κερδοφόρες ΔΕΚΟ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασάκης, η κυβέρνηση Καραμανλή κατόρθωσε να έχει τους πάντες, ακόμα και τον ΣΕΒ, απέναντί της.

Στα σχεδόν δύο χρόνια που κυβερνά η ΝΔ υπάρχουν δύο προϋπολογισμοί, με τους οποίους η Ελλάδα πηγαίνει πίσω και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη ΝΔ και τον κ. Καραμανλή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. «Το παραμύθι πως για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ τελείωσε», τόνισε, παρατηρώντας οτι μεταρρύθμιση δεν είναι να περνάς νόμους από την Βουλή και στη συνέχεια να κρύβεσαι και να πηγαίνεις από τη μία αποτυχία στην άλλη.

Εξάλλου ο κ. Αθανασάκης αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του βαρόμετρου του Σκάι και της εταιρείας VPRC, σύμφωνα με τα οποία η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ κατά 2,5 μονάδες http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/08/1128651.htm .

Αφού επισήμανε πως η ίδια η εταιρεία διευκρινίζει ότι δεν δίνει πρόθεση ψήφου, αλλά «εκτίμηση πρόθεσης ψήφου» και είναι τηλεφωνική, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως η διαφορά καταγράφεται στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση να είναι 2,5 μονάδες και σημείωσε πως πριν ένα μήνα η ίδια εταιρεία έδινε 3,5 μονάδες υπέρ της ΝΔ. Σε ένα μήνα δηλ. το ΠΑΣΟΚ κέρδισε μία μονάδα, ενώ τον Ιούνιο η VPRC έδινε 5,5 μονάδες διαφορά υπέρ της ΝΔ, επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.