Την εκτίμηση ότι δεν είναι χρήσιμες οι εκλογές σε αυτή τη χρονική στιγμή καθώς εξελίσσεται η διαδικασία προκειμένου να συνάψει η χώρα συμφωνία και να επανέλθει η κατάσταση «σε μια σχετική, ας πούμε, ‘κανονικότητα'» εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Την εκτίμηση ότι δεν είναι χρήσιμες οι εκλογές σε αυτή τη χρονική στιγμή καθώς εξελίσσεται η διαδικασία προκειμένου να συνάψει η χώρα συμφωνία και να επανέλθει η κατάσταση «σε μια σχετική, ας πούμε, ‘κανονικότητα'» εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 και ερωτηθείσα αν το διαζύγιο των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτο, καθώς η διαφορά μεταξύ των δυο πλευρών είναι στρατηγική, δηλαδή, το «ρήξη δραχμή» και «ευρώ με επώδυνα μέτρα», δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος να γεφυρωθούν», είπε ότι «πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα το προαποφασίσω».
«Υπάρχει μια άποψη η οποία ακολουθείται από την κυβέρνηση και ακολουθείται και από την πλειοψηφία, η οποία λέει ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τη χώρα από μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση», στην οποία θα μπορούσε να βρεθεί η χώρα χωρίς τη σύναψη της συμφωνίας, ως αναγκαία προτεραιότητα, χωρίς να είναι χαρούμενος κανείς για όλο αυτό» πρόσθεσε.
Απαντώντας στην αποστροφή του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς», η κ. Γεροβασίλη είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς , οι οποίοι μέσα από τις διαφωνίες μας τόσα χρόνια έχουμε συστρατευτεί».
«Επομένως, σήμερα εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν δυο διαφορετικές στρατηγικές , δυο διαφορετικές απόψεις πραγματικά θα είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος . Ίσως θα είναι αδύνατος. Επομένως, όπως και εσείς λέτε , είναι δυο διαφορετικές αντιλήψεις που σήμερα συγκρούονται , αλλά συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι» ανέφερε.
Απαντώντας δε, στην δημοσιογραφική παρατήρηση για «απογοήτευση και ιδεολογική προσβολή του Πρωθυπουργού», η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «το να ακούγονται φωνές με προχειρότητα, με ένα σκέτο «όχι», χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση, η οποία να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη και ταυτόχρονα αυτό να μπαίνει σε μέτρηση, ποιος έχει την περισσότερη αγωνία , ποιός είναι περισσότερος αριστερός , προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Εκτίμησε ότι στην αποψινή ψηφοφορία «πιθανόν κάποια «παρών» να γίνουν ναι», διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια έκβαση δεν θα είναι αποτέλεσμα «πολιτικού μασάζ», αλλά μάλλον συνειδητοποίησης εκ μέρους ορισμένων βουλευτών συνεπικουρούντος και του χρόνου ότι «σε αυτή τη φάση δεν υπήρχε εναλλακτική».
«Επομένως, χρειαζότανε και μια συζήτηση για να αντιληφθεί κάποιος εάν αυτό που ήταν λάθος επιλογή ή εάν ήταν υποχρεωτική επιλογή» πρόσθεσε.
Ερωτηθείσα αν ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία με δεδομένο ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει εκ νέου, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε «δεν είμαι εγώ αυτή , η οποία θα κάνω συστάσεις για το ποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία . Προφανώς είναι ένα θέμα το οποίο θα αντιμετωπισθεί . Και νομίζω ότι και αυτό μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον ίδιο τρόπο, ψύχραιμα και με συζήτηση».
Πηγή: ΑΜΠΕ