Αντιπαράθεση για τη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες είχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής. «Θυμηθείτε τι λέγατε πριν και μετά τις εκλογές για το bank run. Το προκαλέσατε. Θέλατε bank run για να μείνετε για πάντα στην εξουσία», είπε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στον κ. Λοβέρδο.
Αντιπαράθεση για τη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες είχαν στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Κατά την συζήτηση του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής ο κ. Λοβερδος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την εκροή των καταθέσεων, ενώ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσεται αν θα ψηφίσει τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (άρθρο 1 του νομοσχεδίου) εφόσον δεν γίνουν τροποποιήσεις.
«Να ξέρουμε ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση των τραπεζών. Θυμηθείτε τι λέγατε πριν και μετά τις εκλογές για το bank run. Το προκαλέσατε. Θέλατε bank run για να μείνετε για πάντα στην εξουσία», του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος τόνισε: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εμείς λέμε και κάνουμε για να σώσουμε την Ελλάδα, ενώ εσείς καταστρέψατε την Ελλάδα. Όμως εμείς έχουμε ξεπεράσει τις βασικές συνειδησιακές μας αρχές για να σώσουμε την χώρα».
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
Σημειώνεται ότι η συζήτηση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που αναγνώρισαν την υπερεπείγουσα ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, ωστόσο κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την προχειρότητά της αναγκάζει τη Βουλή να νομοθετεί υπό πίεση.
Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ τάχθηκαν κατά κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε του αιτήματος της κυβέρνησης να συζητηθεί το νομοσχέδιο με την κατεπείγουσα διαδικασία τονίζοντας την ανάγκη να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Στη συμφωνία των Βρυξελλών «υπάρχουν έξι βούλες με προαπαιτούμενα», την προηγούμενη εβδομάδα ψηφίσαμε για τις τέσσερις και τώρα πρέπει να ψηφίσουμε για τις υπόλοιπες δύο, ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος. Διευκρίνισε ακόμη ότι το θέμα της φορολόγησης των αγροτών και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων δεν είναι στα προαπαιτούμενα.
Απαντώντας ειδικότερα σε σχετική ερώτηση του εισηγητή της Ν.Δ. Νίκου Δένδια για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ο ΥΠΟΙΚ επισήμανε πως «οι θεσμοί μας είπαν ότι δεν είναι έτοιμοι να κάνουν διατύπωση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και πρότειναν να πάει αργότερα».