Πολιτική
Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2005 16:03

Δίκη «17Νοέμβρη» - Στη δικογραφία το έγγραφο για τη γιάφκα της οδού Πάτμου

Την ένταξη στη δικογραφία του εγγράφου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που αφορά τα ευρήματα (κλειδιά) στη γιάφκα της οδού Πάτμου, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στη δίκη της «17 Νοέμβρη».

Οι δικαστές απέρριψαν αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να μην εισαχθεί τον εν λόγω έγγραφο, κρίνοντας ότι «νομίμως εισήχθη και παραδεκτώς υπεβλήθη από την εισαγγελέα κ. Κουτζαμάνη».

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Ιωάννης Ραχιώτης, επικαλούμενος σχετικό δημοσίευμα, υποστήριξε ότι η απόφαση για τη διαβίβαση του εγγράφου στο δικαστήριο ήταν πολιτική. «Πολιτικές παρεμβάσεις δεν αφορούν το δικαστήριο», παρατήρησε με τη σειρά του ο πρόεδρος της έδρας.

Το δικαστήριο απέρριψε επίσης την ένσταση που υπέβαλαν δια των συνηγόρων τους οι κατηγορούμενοι (πλην του Παύλου Σερίφη) για μη νόμιμη σύνθεση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με το σκεπτικό, η διάταξη που καθόρισε ότι σε δίκες σοβαρού αντικειμένου η σύνθεση της έδρας προκύπτει από κλήρωση μεταξύ προεπιλεγμένου αριθμού δικαστικών λειτουργών, δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και την αρχή του φυσικού δικαστή.

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.