Αθλητικά
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 20:04

Βόλεϊ: Η παρουσίαση του Πιάτσα

Τον νέο τεχνικό της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, Ρομπέρτο Πιάτσα, παρουσίασε σήμερα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και το τμήμα πετοσφαίρισης του συλλόγου.

 

Τον νέο τεχνικό της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, Ρομπέρτο Πιάτσα, παρουσίασε σήμερα ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και το τμήμα πετοσφαίρισης του συλλόγου.

Ο Ιταλός προπονητής, που πέρυσι εργαζόταν στην πολωνική Γιαστρζέμπσκι και είχε υπό τις οδηγίες του τον Ντίμα Φιλίποφ που θα βρει και φέτος στους ''ερυθρόλευκους'', υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι πρέπει για να διεκδικήσει και πάλι η ομάδα του τα πρωτεία στον ελληνικό χώρο. 

«Είναι ευχαρίστηση και μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σε μια από τις πιο μεγαλύτερες ομάδες της Ιστορίας του βόλεϊ, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τον Ολυμπιακό έχουν περάσει πολύ μεγάλοι προπονητές όπως ο Μοντάλι, ο Μπερούτο» είπε ο Πιάτσα.

«Εγώ είμαι νέος, όχι στην ηλικία αλλά σαν προπονητής. Προτιμώ να μιλάω για τους παίκτες και όχι για τον εαυτό μου, γιατί όποιος με ξέρει γνωρίζει ότι μου αρέσει να μιλάω μέσα στο γήπεδο» πρόσθεσε. 

Για τους στόχους που έθεσε η διοίκηση υπογράμμισε ότι «θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τα κερδίσουμε όλα», ενώ είπε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το τι θα γίνει με την περίπτωση του Μπόμπι Γιορντάνοφ.

«Έχουμε μιλήσει μαζί του και πρέπει να πάρουμε την απόφαση, αλλά χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα. Η καλή απόφαση δεν είναι μόνο για τον Μπόμπι και για εμένα αλλά πρέπει να είναι καλή απόφαση για την ομάδα. Εκτιμώ ότι σε 10 μέρες το πολύ θα έχουμε συμπληρώσει το ρόστερ» είπε.

Όσο για το αν ήταν δύσκολη απόφαση η επιλογή του Ολυμπιακού και της Ελλάδας; «Δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω να έρθω στην Ελλάδα. Δεν άλλαξε τίποτα η κατάσταση. Είμαι σίγουρος και ήμουν και πριν. Ξέρω ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη τώρα είναι πολιτικό. Ίσως η κυρία Μέρκελ να νομίζει ότι μόνο αυτή μπορεί να αλλάξει κάτι. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα είναι σημαντική όπως η Ιταλία, η Ιταλία είναι σημαντική όπως η Γαλλία ή η Πορτογαλία... Νομίζω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά οι άνθρωποι εδώ θέλουν να αλλάξουν κάτι. Είμαι σίγουρος ότι η απόφασή μου είναι σωστή» απάντησε.