Μια νέα μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», διαπίστωσε ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μείωσε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών.
Μια νέα μελέτη, που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «American Journal of Clinical Nutrition», διαπίστωσε ότι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών μείωσε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών.
Σύμφωνα με τη μελέτη στην οποία χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από 100.000 ενήλικες, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών επέφερε μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα κατά 15% και την μείωση πρόωρου θανάτου κατά 20% . Επιπροσθέτως οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι η μείωση αυτή συνδεόταν και με την αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης C στο αίμα.
Όπως επισημαίνουν η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ευεργετικά για την υγεία συνολικότερα και αυτή η μελέτη το αποδεικνύει, καθώς η αύξηση κατανάλωσης των συγκεκριμένων τροφών αυξάνει την πρόσληψη βιταμίνης C η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και πρόωρου θανάτου.