Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 12:13

Συνάντηση Παπανδρέου με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ

Θετική χαρακτήρισε τη συνάντηση αντιπροσωπείας του προεδρείου της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Ενωσης, Πάνος Σόμπολος.

Οπως είπε ο κ. Σόμπολος, η ΕΣΗΕΑ έθεσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ όλα τα προβλήματα, που απασχολούν τον Τύπο, εστιάζοντας στο νόμο γιά την αστική ευθύνη του Τύπου, το αγγελιόσημο, καθώς και σε θέματα τα οποία απασχολούν τους συνταξιούχους, τα ταμεία των δημοσιογράφων και νομοσχέδια, που βρίσκονται υπό συζήτηση.

«Η συνάντηση με τον κ. Παπανδρέου ήταν χρήσιμη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εκτίμησε ότι θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων των δημοσιογράφων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη δυσαρέσκεια που έχει εκφράσει - κατά καιρούς- ο κ. Παπανδρέου για την κάλυψη από τον Τύπο των δραστηριοτήτων του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σόμπολος ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμμία αναφορά σε τέτοιου είδους ζητήματα, ενώ δεν συζητήθηκαν θέματα ενημέρωσης.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ υπενθύμισε ότι η Ενωση συμμετέχει με 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί ως τις 3 το απόγευμα, στην απεργία που έχουν προγραμματίσει συνδικάτα και πολιτικοί φορείς ενάντια στη λιτότητα και την ανεργία, ενώ το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και οι δημοσιογράφοι θα είναι στη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως.

Πηγή ΑΠΕ