Πολιτική
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 17:55

Τετραμερής διάσκεψη για ενδυνάμωση συνεργασίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος

Τετραμερής διάσκεψη πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου, μεταξύ του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη, και των ομολόγων του Υπουργών Εσωτερικών του Ιράν, του Πακιστάν και της Τουρκίας, Mostafa Pοοr-Mohammadi, Aftab Ahmad Khan Sherpao και Abdulkadir Aksu αντίστοιχα, στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος γενικότερα.

Ως παρατηρητές θα παραστούν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης, Ασύλου και Συνόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι της βρετανικής προεδρίας της Ε.Ε., της Frontex (νεοσύστατο όργανο της Ε.Ε., που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2005, εδρεύει στη Βαρσοβία και έχει ως κύρια αποστολή τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Η τετραμερής διάσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, στο Πακιστάν (το Μάιο του 2005). Η διάσκεψη στην Αθήνα είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 και 11 Οκτωβρίου, ωστόσο αναβλήθηκε εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε το Πακιστάν.