Πολιτική
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 20:44

Κόντρα για κατσαρίδες στον «Ευαγγελισμό»

Προβλήματα που σχετίζονται με την υγιεινή των χώρων εντόπισαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατά τη διάρκεια υγειονομικού ελέγχου στις 29 Νοεμβρίου, οι υπάλληλοι της νομαρχίας Αθηνών, μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πλημμελής καθαρισμός του χώρου των Επειγόντων Περιστατικών, ενώ τα αποχωρητήρια του προσωπικού εξακολουθούσαν να χρησιμοποιούνται ως χώροι αποθήκευσης απορριμμάτων.

Στα μαγειρεία, η προηγούμενη υπόδειξη των ελεγκτών στις 25 Αυγούστου, δεν ελήφθη υπόψη, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί μικρός αριθμός κατσαρίδων, ενώ στο χώρο που αποθηκεύονται τρόφιμα, εντοπίστηκαν ιστοί αραχνών και στο χώρο πλύσεως σκευών έντομα.

Επίσης, από τους 90 εργαζόμενους στα μαγειρεία, οι τρεις δεν είχαν βιβλιάρια Υγείας, όπως και άλλοι τρεις αποθηκάριοι, οι δέκα εργαζόμενοι στο Τμήμα Διατροφής και δύο εργαζόμενοι του εξωτερικού συνεργείου καθαριότητας.

Στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Alpha o διοικητής του νοσοκομείου Μ. Τούμπης αμφισβήτησε τα αποτελέσματα του ελέγχου, και έκανε λόγο για νεκρές κατσαρίδες, που κατά την άποψή του σημαίνει «καλή καθαριότητα», παρουσία του νομάρχη Αθηνών, Γ. Σγουρού, που δήλωσε ότι «είναι απαράδεκτο το μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας να εμφανίζει τέτοιου είδους προβλήματα».