Πολιτική
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 07:00

Πρόγνωση καιρού

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από τα δυτικά, προβλέπει για σήμερα, Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, με παροδικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι, βαθμιαία θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Τοπικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας στα νοτιοδυτικά το πρωΐ. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργότερα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι μέτριοι έως ισχυροί, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τις βραδυνές ώρες, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στα νότια μέτριοι μέχρι ισχυροί, που από αργά το βράδυ θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσσαλονίκη

Παροδικές βροχές νωρίς το πρωΐ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας, προβλέπει για αύριο, Παρασκευή η ΕΜΥ. Πρόσκαιρες καταιγίδες θα εκδηλωθούν, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Βαθμιαία όμως, από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.