Πολιτική
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015 18:41

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας, Φ. Πατσαλής

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Ο κ. Πατσαλής απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Αναστασιάδη γνωστοποιώντας του ότι αποχωρεί από το Υπουργείο Υγείας για προσωπικούς λόγους.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός παραιτήθηκε διότι «ένιωσε θιγμένος από συμφέροντα στο χώρο της υγείας, τα οποία παρενέβαλαν εμπόδια στον εκσυγχρονισμό και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα και ο προϊστάμενος της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (KYΠ), Ανδρέας Πενταράς.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Πενταράς παραιτήθηκε «μετά τις πληροφορίες και τις σκιές που αφέθηκαν για τη χρήση συγκεκριμένου λογισμικού από την KYΠ και για προστασία του μέχρι τούδε αξιοσημείωτου έργου που έχει επιδείξει η Υπηρεσία».

Ο κ. Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ενημερώσει τηλεφωνικώς τους αρχηγούς των κομμάτων, με τους οποίους προτίθεται να συζητήσει το θέμα σε προσεχή συνεδρία του Συμβουλίου των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ