Αθλητικά
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 10:29

Mπάσκετ - Μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ

Μόνος πρώτος στην κορυφή του Γ΄ ομίλου θα κάνει Χριστούγεννα ο Παναθηναϊκός, καθώς απόψε «εκθρόνισε» με 87-71 τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο ΟΑΚΑ για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Ευρωλίγκα.

Αυτή ήταν η 6η νίκη των «πρασίνων», ενώ με πέντε νίκες η «Βασίλισσα» συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση, την οποία μοιράζεται με την ΤΣΣΚΑ. Με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχτηκαν τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς, προπονητή που τους οδήγησε στον πρώτο ευρωπαϊκό τους τίτλο, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Εκείνος ανταπέδωσε τον χαιρετισμό βάζοντας το χέρι στο στήθος και υποκλίθηκε.

Πέντε παίκτες των «πρασίνων» σημείωσαν διψήφιο νούμερο πόντων μπροστά στα μάτια των 10.500 «διψασμένων» φιλάθλων εξαιτίας της απογοήτευσης τους από την ποδοσφαιρική ομάδα.

Πρώτος σκόρερ ο συνήθης ύποπτος Γιάκα Λάκοβιτς (18π.), αλλά με διαφορά στήθους ακολούθησαν οι Μάικ Μπατίστ (18π.) , Δημήτρης Διαμαντίδης (16π.), Νίκος Χατζηβρέττας (16π.) , ενώ 11 πόντους σημείωσε και ο Βασίλης Σπανούλης. Με 27 πόντους, ο Λούις Μπούλοκ αποδείχτηκε πολύ μόνος για τη «Βασίλισσα».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος, δήλωσε μετά την επιβλητική νίκη: «Για μια ακόμη φορά οι φίλαθλοι παρακολούθησαν την ομάδα που ονειρεύονται και τους δίνει χαρές.»

Πηγή: ΑΠΕ