Πολιτική
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 12:08

Γ. Παπανδρέου: «Πόντιος Πιλάτος» ο Κ. Καραμανλής

Υπό την προεδρία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, στη Βουλή.

Στην ομιλία του, διάρκειας μισής ώρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχείρησε έναν διαχωρισμό για το τι είναι και τι δεν είναι σπατάλη σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ασκώντας δριμεία κριτική στην οικονομική της πολιτική. Η κυβέρνηση θεωρεί σπατάλη το επίδομα θέρμανσης και την ανάπτυξη της περιφέρειας, παρατήρησε. Όπως είπε, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συσσωρεύει πρόσθετα βάρη για όλους, προχωρεί σε μεγάλες αυξήσεις σε κρίσιμους τομείς για τους πολίτες, αυξάνει την ανασφάλεια των εργαζομένων, οδηγεί σε μείωση των επενδύσεων και κλείσιμο επιχειρήσεων και εγκαταλείπει την περιφέρεια.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίσθηκε βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Η σίγουρη οκταετία έγινε σταδιακά αβεβαιότητα για την εξάντληση της τετραετίας. Η διακυβέρνηση της ΝΔ εξελίσσεται σε αρνητικό κεφάλαιο που γρήγορα θα κλείσει από τον ελληνικό λαό».

Συγκρίνοντας το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ τόνισε ότι καταρρίπτεται το παραμύθι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Κι αυτό πρόσθεσε καταρρίπτεται αφενός από την καθημερινή πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ και αφετέρου από την παρουσίαση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στάση της Νέας Δημοκρατίας έναντι της διαπλοκής, τόσο προεκλογικά, όσο και ως κυβέρνηση. Όπως επισήμανε ο κ. Παπανδρέου, «ενώ η ΝΔ ήρθε στην κυβέρνηση με σύνθημα υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαπλοκής σήμερα έχουμε μπει σε ένα φρενοκομείο αλληλοκατηγοριών με τη μισή κυβέρνηση να στέλνει στον εισαγγελέα την άλλη μισή και ο Κώστας Καραμανλής να νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος».

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για υπεύθυνη εναλλακτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ με λιτή κεντρική διοίκηση, διαφάνεια, καταπολέμηση της διαφθοράς, επένδυση στον άνθρωπο, την ποιότητα και την αξία.

Στις 16:00, ο ο πρόεδρος ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή, με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών.

Το απόγευμα, στις 19.00, θα παρευρεθεί σε διάλεξη της αμερικανίδας φιλοσόφου, καθηγήτριας Νομικής και Ηθικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Martha Nussbaum, με θέμα: «Η Θρησκευτική Μισαλλοδοξία και το Μέλλον της Δημοκρατίας», που οργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών (Βασ. Σοφίας 22).