Πολιτική
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 11:44

Ευ. Μεϊμαράκης: Ο κ. Τσίπρας να πει το μεγάλο «ναι» για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Τη διαφωνία του με την κατά μόνας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό εξέφρασε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, καλώντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα να πει το μεγάλο «ναι» για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Τη διαφωνία του με την κατά μόνας ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό εξέφρασε ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ. Ευ. Μεϊμαράκης, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, καλώντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα να πει το μεγάλο «ναι» για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

«Είναι θέμα θεσμικό», είπε ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζοντας τη θέση του ότι - ανεξαρτήτως συμπαθειών - η ενημέρωση των αρχηγών θα έπρεπε να είναι κοινή, καθώς «η κατά μόνας ενημέρωση δεν υπηρετεί κανένα θεσμικό σκοπό».

«Επειδή είναι κρίσιμες οι ώρες και πρέπει να γίνονται όλα όπως απαιτούν το Σύνταγμα και οι νόμοι, γι' αυτό και ζήτησα να γίνει μία ενημέρωση υπό την προεδρία σας ή όλων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό. Διότι αυτά τα ζητήματα δεν μπορεί να συζητούνται προσωπικά μεταξύ δύο ανθρώπων. Συζητούμε για το μέλλον της χώρας σε πολύ κρίσιμες στιγμές και θεωρώ ότι θα έπρεπε η ενημέρωση να είναι κοινή», είπε.

Επανέλαβε παράλληλα ότι πάντα η πρόθεση της Ν.Δ. ήταν η εθνική συνεννόηση και διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε παρόντες στην πρόταση του Πρωθυπουργού που είπε ότι αν λάβει ένα βροντερό ‘όχι’ θα πει ένα μεγάλο ‘ναι’». Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης η συμφωνία θα έχει μια μεγάλη απήχηση στη Βουλή «έστω και αν κάποιοι από το κόμμα του κ. Τσίπρα ψηφίσουν διαφορετικά».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έστειλε επίσης το μήνυμα στους εταίρους ότι «δεν μπορεί κι αυτοί να είναι τόσο σκληροί» και ότι «πρέπει να κατανοήσουν ότι πάνω από το 80-85% του ελληνικού λαού επιθυμεί να είναι στο ευρώ». «Η Ελλάδα στο ευρώ είναι κόκκινη γραμμή», κατέληξε, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να τηρούνται οι θεσμικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως είπε, θεμελίωσε και δρομολόγησε την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, θα βάλει «πλάτη» σε αυτή την πορεία, η οποία είναι μονόδρομος.

«Αυτή την κρίσιμη ώρα είστε στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, αυτής της ιστορικής παράταξης, και εκφράζετε μία διαδρομή ιστορικής μνήμης γι' αυτή την παράταξη» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Μεϊμαράκη. Εξήρε ταυτόχρονα τη συμβολή του κ. Μεϊμαράκη στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, «για να καταλήξουμε σε κοινά σημεία» και υπογράμμισε ότι «η σύσκεψη και τα συμπεράσματά της έπαιξαν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, πράγμα που αναγνωρίζει και ο Πρωθυπουργός». Είναι σημαντικό ότι αυτή την κρίσιμη στιγμή βρεθήκαμε όλοι ενωμένοι, πρόσθεσε.

«Συμφωνία για να παραμείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης»

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισήμανε ότι «η Ελλάδα πρέπει να έρθει σε συμφωνία δίκαιη και βιώσιμη ώστε να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», προσθέτοντας πως «αυτή είναι η εντολή που έχει ο κ. Τσίπρας».