Πολιτική
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 18:27

Κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ για τους «σύγχρονους Διοκλητιανούς»

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με τον χαρακτηρισμό «σύγχρονοι Διοκλητιανοί» που χρησιμοποίησε σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος για τους βουλευτές οι οποίοι επιθυμούν τον διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/12/15/1131938.htm , δήλωσε ότι «στη δημοκρατία σεβόμαστε όλοι τους θεσμούς και την ελευθερία έκφρασης».

Για μισαλλοδοξία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, προσθέτοντας πως αυτού του είδους η κειμενογραφία όταν γίνεται στο όνομα της Ιεράς Συνόδου δημιουργεί προφανή προβλήματα.

Σε ερώτηση, εξάλλου, αν το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί την άποψη του προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου περί παραιτήσεως του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Αθανασάκης απάντησε ότι δεν είναι δουλειά των πολιτικών κομμάτων και πάντως δεν είναι δουλειά του ΠΑΣΟΚ να ανεβαζει και να κατεβάζει αρχιεπισκοπους ή πατριάρχες ή γενικά εκκλησιαστικούς ηγέτες.

Νωρίτερα, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε τη λύπη του για «τη σιγή της κυβέρνησης» και του ΠΑΣΟΚ στο κείμενο της Ιεράς Συνόδου «σ' αυτή την επίθεση της Εκκλησίας ενάντια στην Αριστερά αλλά και συνολικά στο Κοινοβούλιο».